HaberSİZsiniz Erhan Toka; “Memleket Hareketi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Grup Başkan vekili, Yalova Milletvekili, geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde  CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ” 1000 Günde Memleket Hareketi” adıyla geçtiğimiz günlerde Sivas’ta bir hareket başlattı.

Bu harekete 4 Eylül’de Sivas’tan başlamasının elbette büyük bir önemi ve hassasiyeti vardı.

4 Eylül  1919 tarihinde Mustafa Kemal ve kuvvacı arkadaşları tarafından başlatılan kurtuluş mücadelesine tanıklık etmiş olan, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli kongre elbette bizim şanlı tarihimizde önemli bir yer almaktadır.

İnce, Memleket Hareketini  4 Eylül’de Sivas’tan başlatmakla çok önemli bir mesaj vermiş oldu.

Peki Muharrem İnce bu hareketle ne yapmak istiyor?

Siva’ta yaptığı konuşmasında bunu gayet açık ve net şekilde anlattı.  1000 Günde Memleket Hareketini neden başlattığını, bu harekete kimlerin katılabileceğini, kimlerin ise katılamayacağını izah etti. Özetle Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine inanan, ilkelerini benimsemiş siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin bu harekete katılabileceğini ısrarla vurguladı sayın İnce….

Yok efendim Muharrem İnce CHP’den ayrılacak mı, vay efendim Muharrem İnce’yi CHP’den ihraç mı ederler, vay efendim Muharrem İnce parti mi kuracak?

Sivas ziyaretinden birgün önce CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel açıklamasında İnce’yi gittiği her yerde parti olarak en üst seviyede nezaketle karşılayacaklarını aktardığını bütün yazılı basın sosyal medyada takip ettik. Ki doğrusu da bu zaten…

Muharrem bey Sivas’ta basın mensuplarına yaptığı açıklamasında;” benim tek bir derdim var o da Memleket” diyerek  mevcut iktidardan da, muhalefetten de memnun olmadığını belirtti. Ülkemizde yaşayan gençlerin bir çoğunun umutsuz olduğunu ve bu gençlerin ileride kendisinden hesap soracaklarından çekindiğini  ifade eden İnce bir Gazetecinin; “Diyarbakır’a  da gidecek misiniz” sorusu üzerine; “Diyarbakır’a  da gideceğim, Yüksekova’ya da” diyerek cevap vermesi de bana göre anlamlı bir çıkıştı.

1000 Günde Memleket Hareketinde ve  Sivas’ta verdiği en önemli mesajlardan diğeriyse İnce’nin yanında eski, yeni hiç bir siyasetçinin bulunmaması idi. Kamuoyu ve basının önüne 10 kişilik Akademisyen, Ekonomist, Bilim adamı  kadrosuyla çıkması  ve aldığım duyumlara göre de bundan böyle yapacağı ziyaretlerde de bu gibi kadrolarla vatandaşın karşına çıkacağı söylemleri tabanda heyecan yarattı.

Bilecik’ten Sivas’a ben ve  arkadaşlarım Hüseyin Korkman, Ertuğrul Beler , Birol Ünsal ile gittik. İyi ki de gitmişiz. Muharrem beyle  bire bir konuşma fırsatı bulduk, kendisinin Bilecik’e gelip gelmeyeceğini sorduk. İlerleyen günlerde Bilecik’e de geleceğini, Bilecik’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ve aracılığımızla da herkese selamlarını iletti kendisi.

Sivas’ta beni en çok etkileyen olaylardan biriyse tanıştığımız Üniversiteli İsmail isimli bir genç oldu.Muharrem İnce’nin programına katılmak için 1 gün önceden Konya’dan geldiğini söyleyen İsmail kardeşimiz kendisi gibi bir çok genç arkadaşlarının mevcut siyasi partilere ve liderlerine inançlarının kalmadığını ancak  Muharrem İnce’nin ülke ve gençler için bir umut vaat ettiğini söylemesi beni ve arkadaşlarımı oldukça etkiledi.

Muharrem İnce bu heyecanla, bu önemli mesajlarla, dediği gibi kadrolarla memleket hareketini devam ettirirse umut olur kanaatindeyim.  Uzun İnce bir yola çıktı.Ne diyelim yolu açık olsun, işi gücü rast gelsin. HOŞÇAKALIN

“MASKESİZ ÇIKMA, SOSYAL MESAFEYİ KORU”

 

 

 

HaberSİZsiniz Erhan Toka; “Memleket Hareketi”
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
H.Hüseyin YILMAZ

Seni tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum

Bizi Takip Edin