GÜZEL BİR KONGRE GERÇEKLEŞTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen I. Tarih Öğrencileri Kongresi Fen Edebiyat Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yanı sıra Adnan Menderes Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nden toplam 23 öğrencinin katıldığı kongrede, öğrenciler çalışma alanlarıyla ilgili 15’er dakikalık sunumlar gerçekleştirdi. Üniversitenin Tarih Bölüm Başkanlığı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı, Osmanlı Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Oğuz-Türkmen Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin birlikte organize ettiği kongre iki gün boyunca ilgiyle takip edildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Osmanlı Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Yemişçi, örneklerine farklı üniversitelerde rastlanan öğrenci kongrelerinin bir benzerini Bilecik’te hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerin, teorik bilgileri uygulamaya geçirme yolunda ilk tecrübelerini bu kongrelerde yaşadığını ifade eden Yemişçi, kongrenin hazırlanmasında emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Ali Karahan’a ve Arş. Gör Ali Okumuş’a teşekkür etti. Yemişçi, Doç. Dr. Ahmet Altıngök, Dr. Öğr. Üyesi Dilara Uslu ve Dr. Öğr. Üyesi Selma Göktürk Çetinkaya’nın oturum başkanlıklarıyla zenginleşen kongrenin tüm katılımcılar için faydalı geçmesini diledi. Açılış töreninde, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihan Darcan tarafından Üniversitemizin 2018 yılı birincisi Ayşenur Daldaban’a ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhami Yurdakul tarafından Fen Edebiyat Fakültesi 2018 Yılı İkincisi Eda Bıçakçı’ya hediye takdim edildi.

GÜZEL BİR KONGRE GERÇEKLEŞTİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin