Gururumuz Kenan Yıldız, Ülkemizi Avrupa’da Temsil Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katıldığı seçmelerde fitness milli sporcusu olmaya hak kazanan 37 yaşındaki Kenan Yıldız, Fitness Vücut Geliştirme Avrupa Şampiyonası’nda birinci olup Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Bilecik’te Fitness Club ve Kaan Spor Salonu’nun sahibi, Bilecik’in tanınmış simalarından milli sporcu 37 yaşındaki Kenan Yıldız, İspanya’da düzenlenecek Fitness Vücut Geliştirme Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk hedefliyor.

Çocukken izlediği filmden etkilenerek vücut geliştirmeye başlayan ve Fitness vücut geliştirme Avrupa şampiyonası Milli takım seçmelerinde 70 kilogramda Türkiye şampiyonu olarak Milli takım kadrosuna alınan 37 yaşındaki Kenan Yıldız, 9 yaşında başladığı spor hayatına 20 yıllık bir kariyer sığdırdı.

4-8 Mart tarihleri arasında İstanbul Pendik’te düzenlenen ve buradan elde ettiğ başarıyla mayıs ayında İspanya’nın Barcelona kendinde düzenlenecek Fitness vücut geliştirme Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Yıldız, şampiyonada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmayı hedefliyor.

 

“FİLM KARAKTERİNİN VÜCUT YAPISINA ÖZENDİM”

Fitness milli sporcusu Kenan Yıldız, Haber228 muhabirine özel yaptığı açıklamada, 9 yaşında izlediği bir filmdeki karakterin vücut yapısına özenerek spor hayatına başladığını anlattı.

2008 yılında katıldığı yarışmada sekizinci olduğunu ancak buna rağmen sporu hiçbir zaman bırakmadığını aktaran Yıldız, şöyle devam etti:

“ÇOK SABIR VE EMEK İSTEYİYOR”

“2009 yılında katıldığım ilk yarışmamda sekizinci oldum. Akabinde 2011 ve 2014 yıllarında üçüncülük elde ettim. 2011 yılında düzenlenen özel bir organizasyonda overall şampiyonlar şampiyonluğu, 2013’te Türkiye şampiyonluğu, 2013’te tekrar Avrupa dördüncülüğü ve 2017 yılında da Türkiye ikinciliği elde ettim. Son olarak 2020 yılında Türkiye şampiyonluğu elde ederek ülkemizi Fitness Vücut Geliştirme Avrupa Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandım. 70 kilogram sıkletinde 18 sporcunun katıldığı yarışma oldu. Herkes kendince bir hazırlık içerisindeydi, kendince iyi hazırlanmıştı. Netice itibarıyla herkes kendinin iyi olduğunu da düşünüyor olabilir ama şampiyonluğu ben aldım. Demek ki biz biraz daha iyi hazırlanmışız ve biraz daha sert antrenmanlar yapmışız hakkını vermişiz yani. Herkesin kendine göre bir emeği var, çabası var. Bütün sporcuları tebrik etmek lazım, gerçekten sabır isteyen bir şey bu. Özellikle beslenme ve antrenmanları kombine edebilmek çok sabır isteyen ve emek sarf etmek gereken bir durum.”

“İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTACAĞIZ”

İspanya’nın Barcelona kentinde Santa Susana’da 8-9 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Fitness Vücut Geliştirme Avrupa şampiyonası’nda mücadele edeceğini ifade eden Yıldız, “Bir aksilik olmazsa Avrupa şampiyonasında Türkiyeyi temsil edeceğim. Bunun için geride bıraktığım 5 aylık çok sıkı bir diyet ve antrenman programıyla bu noktaya gelmiş bulunmaktayım. Önümüzde inşallah 2 ayımız daha var çok daha sağlam, çok daha sert bir şekilde hazırlanıp inşallah Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutacağız.” dedi.

İyi beslenme ve sıkı sporla şampiyonaya hazırlandığını ve sporun bir yaşam biçimi olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:

“GENÇLERİMİZE SPOR TEŞVİK EDİLMELİ”

“Haftada en az 4 gün antrenman yapmak ve beslenmenize çok dikkat etmek zorundasınız. Günde ağırlık antrenmanı ve kardiyo çalışmalarıyla birlikte toplam bir buçuk saat antrenman yapıyorum. İnsanlara kesinlikle spor yapmalarını tavsiye ediyorum. İnsanların, özellikle gençlerin kötü alışkanlıklardan, kötü ortam ve çevrelerden uzak durmaları için spor salonunun içinde olmaları ve teşvik edilmeleri gerekiyor.”

Gururumuz Kenan Yıldız, Ülkemizi Avrupa’da Temsil Edecek
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin