Gülüş Tasarımı Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha iyi bir dış görünüş ve daha etkili bir ilk intiba için Diş Sağlığı ve Diş Estetiği oldukça önemli iki kavramdır.

Bu sebeple de günümüzde birçok farklı yöntem ile sağlıklı bir gülüşe sahip olabilmek adına farklı çalışmalar yapılmakta ve bir anlamda kişiye özel gülüş tasarımı hazırlanmaktadır.

Gülme esnasında dudaklarınızın ve dişlerinizin uyum içerisinde olması, yüz hatlarınıza göre bir gülüş tasarımına sahip olması sayesinde çok daha güzel ve dikkat çekici bir duruşa sahip olabilirsiniz.

Gülüş tasarımı gerek yüz ve diş yapınıza gerekse de sosyal statünüze göre bu alandaki uzman diş hekimleri tarafından özenle hazırlanıp dişlerinize uygulanmaktadır. Bu sayede de kişi için bir anlamda ideal gülümseme yapısı sağlanmaktadır.

Örneğin çok aşınmış dişler gergin bir görüntü verirken ön dişlerin önde ve nispeten daha iri olması daha çekici bir görüntü verebilmektedir.

Porselen Laminalar – Yaprak Porselenler

Diş Estetiğinde sağlam dişe minimum işlem yapılan bir tekniktir. Temel olarak düş yüzeylerinin 0,3 ila 0,7 mm inceltilmesi ve bu alana porselen diş laminalarının yapıştırılması ile gerçekleştirilen bir işlemdir.

İşlem olarak sağlam diş dokusunun en az kayıpla daha estetik bir görünüme kavuşturulduğu bir işlemdir.

Hangi Durumlarda Porselen Lamina Uygulanabilir?

Porselen Lamina Uygulaması genellikle,

  • Beyazlatma ile sonuç alınamayan dişlerin daha estetik görünüme kavuşması için,
  • Çarpık veya eğri dişlerin daha düzgün görünmesi için,
  • Ayrık yapıdaki dişlerin birleşik görünmesi için,
  • Kırık ya da Aşınmış dişlerin daha estetik bir hale getirilmesi için,

kullanılan bir yöntemdir.

Porselen Lamina İşleminin Artıları Nelerdir?

Dişlerin doğal yapısını en az seviyede müdahale ederek daha estetik bir görünüm sunan Porselen Lamina işlemi ile tedavi sürecinden sonra doğal bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

Sağlam, renkleri bozulmayan ve dayanıklı bir ürün olması sebebiyle Kahve, Çay, Sigara ve buna benzer dış faktörler sebebiyle renk değiştirmezler.  Aynı zamanda aşınmaya ve diş taşı oluşumuna karşı da dirençleri yüksektir.

Kısacası Porselen Lamina işlemi ile diş yapısında en az kayıp ile daha sağlıklı ve daha estetik bir diş yapısına ve gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

Kaynakhttp://www.adaklinik.com/porselen-laminalar

Gülüş Tasarımı Nedir?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin