Geleceğin Mühendisleri Yetişiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik robotik kodlama eğitimi düzenleyecek.

Üniversitenin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek eğitimi Arş. Gör. Hakan Üçgün verecek. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın yakından ilgilendiği ve eğitim altyapısının sağlanması için destek verdiği kodlama eğitimi ‘mBot’ isimli eğitim robotları ile verilecek.

26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 2 hafta sürecek eğitimlerle, ilk ve ortaokul öğrencilerinin motor becerilerinin hızlandırılması, mekanik alanlara yatkınlıklarının artması, takım çalışmasını öğrenmeleri ve geleceğin teknolojisiyle daha ilköğretim sıralarında tanışmalarına olanak sağlanacak.

Eğitim için 23-24-25 Ağustos tarihlerinde 10.00-16.00 saatleri arasında SEM’e başvuru yapılabilecek.

Eğitimle ilgili bilgi veren BŞEÜ SEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Varsak, bilişsel ve zihinsel eğitimi amaçlayan bu kurs ile öğrencilerin veri teknolojisini eğlenceli bir şekilde öğrenebilmelerini amaçladıklarını söyledi.

Üniversite envanterindeki eğitim setleri ile çocukların becerilerini eğlenceli bir şekilde geliştireceklerini belirten Varsak, ayrıca programlanabilir bu setler sayesinde, herhangi bir problemin çözümü için gerekli olan adımları tanımlayan ‘algoritma’ kavramı ile de tanışmış olacaklarını ifade etti.

Varsak, ‘Robotik Kodlama Eğitimi’ ile çocuklarımızın hem robotlar aracılığıyla mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerinin sağlanacağını ve daha ilköğretim sıralarında alanında uzman mühendis eğitmenler ile üniversite sıralarıyla tanışmış olacaklarını sözlerine ekledi.

Geleceğin Mühendisleri Yetişiyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin