Erkekler Kadınlara Keşkek Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla müzede gerçekleşen etkinlikte, erkekler horozlu keşkek yaptı, kadınlar yedi.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi bahçesinde köylerden aldıkları tavuk ve horozları kesen erkekler, sabahın erken saatlerinde kazanda pişirdikleri 400 kişilik horozlu keşkeki, müze ziyaretine gelen kadınlara ikram etti.

Müze girişinde kadınlara keşkeği kendi elleriyle dağıtan ve ilk tabağı eşi Fatma Yağcı’ya veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, keşkek yapmanın zorluğuna dikkati çekerek, “Keşkeğe tadını, lezzetini, bereketini katan el birliği içerisinde yapılmasıdır. Keşkek ve aşure, bizim geleneklerimize göre özel yapılır. Herkes bir ucundan tutar ve birlikte karıştırılır. Biz de bugün özellikle hanım kardeşlerimize müzede ikram ettik. Her zaman bizlere bu noktada onlar destek olurlar. Daha önce müzemizde unutulan mesleklerden tutun, yöresel yemeklere kadar etkinlik düzenledik. Bu gibi programları sürdüreceğiz. Kadınlar başımızın tacıdır, ne kadar hizmet etsek azdır. Onlarla hayat daha anlamlı konumda.” ifadelerini kullandı.

 

Müze görevlisi Ertuğrul Gündüz ise farklılık oluşturmak amacıyla bir organizasyon düzenlendiğini kaydederek, “Doğumdan ölüme kadar bizlerle olan, bizlerin yükünü çeken kadınların günün kutluyoruz. Biz de köylerden bulduğumuz 5 tavuk ile 5 horozu kestik, buğdayımızı müzemizin bahçesinde kaynattık. Zeytinyağını, soğanını döktük. Dünden bu yana hazırlık yapıyoruz. Yaklaşık 400 kişilik keşkek hazırladık. Peygamber Efendimiz zamanından Havva annelerin, Hayme anaların, Şerife bacıların olduğu bu topraklarda sadece tarihimizin belirli dönemlerinde değil, kadınlarımızın her zaman vefakar olduğunu biliyoruz.” dedi.

 

Daha sonra kıvamına gelen “horozlu keşkek”, müzeye ziyarete gelen ve görevli kadın personellere ikram edildi.

Erkekler Kadınlara Keşkek Yaptı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin