ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ, ATA TOPRAĞI BİLECİK’TE

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Hemşehrimiz Fatih Dönmez ata toprağına geldi.

Milletvekili Selim Yağcı’nın da bulunduğu programda Bakan Fatih Dönmez, Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Onur Karaman, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, ilçe protokolü ve partililer tarafından karşılandı.

 

Dönmezi ilk durağı söğütte bulunan Ertuğrul gazi türbesi oldu. Beraberindekilerle türbe ziyareti gerçekleştiren Bakan Dönmez çıkışta açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi;

 

“Ertuğrul Gazi’nin attığı tohum, üç kıtaya, yedi iklime altı asır boyunca huzur, barış ve adalet götürdü. Bizler, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ kültürünün temsilcileri olarak, onların açtığı yolda bayrağı, sancağı daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Ertuğrul Gazi’nin attığı tohumun üç kıtaya, yedi iklime altı asır boyunca huzur, barış ve adalet götürdüğünü belirterek, “Bizler, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ kültürünün temsilcileri olarak, onların açtığı yolda bayrağı, sancağı daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

 

“Onların attığı tohum, üç kıtaya, yedi iklime altı asır boyunca huzur, barış ve adalet götürdü”

Türbeyi ziyaret etmeden programlarına başlamak istemediğini anlatan Dönmez, “Onların attığı tohum, üç kıtaya, yedi iklime altı asır boyunca huzur, barış ve adalet götürdü. Bizler, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ kültürünün temsilcileri olarak, onların açtığı yolda bayrağı, sancağı daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

 

Bir gazetecinin, “Elektrik faturalarındaki dağıtım bedeli vatandaşı mağdur ediyor. Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” sorusu üzerine Dönmez, şunları kaydetti:

“TRT’de canlı yayında olacağız”

“Bununla alakalı zaten yarın TRT’de bir canlı yayında olacağız. Orada açıklamalarımızı yapacağız. Kısaca şu: Faturada üç bileşen var. ‘Enerji bedeli’ dediğimiz, üretim. Dağıtım ve iletim bedelinden oluşan, dağıtımın yansıtılmış hali. Bir de vergi ve fonlar var. Onları yarın detaylı bir şekilde açıklayacağız.”

 

“Yetki Valilerde”

Bakan Fatih Dönmez’e, “Okul saatlerine ilişkin açıklamanız vardı. Onuna ilgili bir düzenleme yapıldı mı?” sorusu da yöneltildi.

 

Yetkinin valilerde olduğunu anımsatan Dönmez, “Valiler, gün ışığından azami derecede yararlanacak şekilde okulların eğitim saatini hatta resmi dairelerin mesai saatini ayarlama yetkisine sahip. Bu yönde zaten kararlar da alıyorlar. İl il bakmak, değerlendirmek lazım ancak zaten şu anda günler de uzamaya başladı. Bana son günlerde özellikle bu yönde bir şikayet de iletilmiş değil.” diye konuştu.

“Esnaf Ziyareti Yaptılar”

Ertuğrul Gazi Türbesi’nde saygı nöbeti değişimini izleyerek dua eden Dönmez, daha sonra ilçede AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ve beraberindekilerle esnaf ziyaretinde bulundu.

 

Diğer yandan  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Bilecik programı devam ediyor, ayrıntıları sitemizden takip edebilirsiniz.

   

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ, ATA TOPRAĞI BİLECİK’TE
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin