Enerji Bakanı Fatih Dönmez Baba Ocağında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı baba ocağı olan Kuşçuören köyünde düzenlenen mevlid ve Hıdırellez programına katıldı.

Bakan Dönmez, Gölpazarı ilçesine bağlı Kuşçuören köyünde Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Kaymakam İbrahim Güneş, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve ilgililer ile vatandaşlar karşıladı.


  BAKAN DÖNMEZ; ” GÖÇÜ DURDURMAMIZ LAZIM”

 

Düzenlenen mevlid ve Hıdırellez etkinliğine katılan Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

BAKAN DÖNMEZ;” DAHA FAZLA ÜRETİRSENİZ BİZ SATARIZ”

”Tarım ürünü üreten ülkesiyiz. Dünyada da 7’nci. Ama hala çok ciddi potansiyelimiz var. Katma değeri daha fazla olan ürünlere yönelmemiz lazım. Özellikle tıbbi aromatik bitkiler. Bu konuya ağırlık vermeliyiz. Bu tip ürünleri bulmamız lazım. Özellikle bu baharat ve tıbbi aromatik ürünlerde dünyada en büyük ihracat kalemlerimizden birisi. Belli bölgelerde ciddi bir potansiyel var. Ben inanıyorum ki bizim köylümüz de çiftçimiz de gösterilirse rahatlıkla ekip biçebilir ve kazancını artırabilir.

“15-20 MİLYON İNSANIMIZ OLMAZSA BİZ AÇ KALIRIZ

Dolaysıyla bizim göçü durdurmamız lazım. Şehirden buraya göç almamız lazım. Bunu yapmamız lazım ki köylerimiz ihya olsun. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda 13 milyon nüfusumuz vardı. Ülke nüfusunun yüzde 85’i köylerde yaşıyordu. Şimdi 82 milyona ulaştık, yaklaşık 15-20 milyon arasında kırsalda yaşayan bir nüfusumuz var. 15-20 milyon insanımız olmasa biz aç kalırız demektir. Siz üretiyorsunuz ki bizim karnımız doyuyor. Ama daha fazla üretirseniz yurt dışına satarız.”

 

Vali Şentürk de Bilecik’te Hıdrellez etkinliklerinin yoğun ilgi gördüğünü, İstanbul ve diğer illerde yaşayan insanların gelenek ve göreneklerine sahip çıktığını söyledi.

VALİ ŞENTÜRK; “TÜRK MİLLETİNİ KİMSE DEVİREMEZ”

Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Vali Şentürk, “Türk milleti, birliğini ve dirliğini gösterdiği sürece, kendi özünü, çekirdeğini güçlü kıldığı sürece Türk milletini kimse deviremez. Bu tablo bunu gösteriyor. Bu etkinliğin diğer güzelliği de toplumun her kesiminden, her çağdan insanlar burada bir araya geliyor.” dedi.




Enerji Bakanı Fatih Dönmez Baba Ocağında
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin