EMNİYETİN ARALIK AYI KARNESİ YAYINLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Aralık ayı karnesi yayınlandı. 01-31 Aralık 2016 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan Aralık ayı karnesi ise şöyle;

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/12/2016 ile 31/12/2016 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

 

ASAYİŞ KONTROLLERİ VE ARAMALARDA:

4021 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizce 24 diğer illerce 21 olmak üzere değişik suçlardan aranan toplam 45  kişi yakalandı.

 

MOTOSİKLET HIRSIZLARI YAKALANDI!

İlimiz Hürriyet Mahallesinde 27 Aralık 2016 Tarihinde bir ikametin önünden park halindeki motor kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gayri muayyen bir saatte çalındı. Hırsızlık olayını gerçekleştiren şahısları yakalamak ve olayı aydınlatmak için Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu aralıksız çalışmalar sonucunda bahse konu motorun internet üzerinden satılmak istendiği bilgisine ulaşıldı. kapsamlı ve organize çalışmalar sonucunda olayın şüphelileri hırsızlık konusu motoru satmaya çalışırken ekiplerince yakalandı. Hırsızlık konusu motor sahibine teslim edilirken olayın şüphelileri adli mercilere teslim edildi.

 

ÇALINAN OTOMOBİL SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

İlimiz Cumhuriyet Mahallesinde 12 Aralık 2016 Tarihinde bir ikametin önünde park halinde bir araç gece gayri muayyen bir saatte çalındı. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin yapmış olduğu kapsamlı çalışmalar sonucunda oto hırsızlığı şüphelileri tespit edildi. Bahse konu araç İstanbul ilinde terk edilmiş vaziyette bulunarak sahibine teslim edildi. Olayın şüphelilerinin kimlik bilgileri ekiplerce tespit edilerek şahısları yakalama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

GASPÇILAR YAKALANDI!

İlimiz Cumhuriyet Mahallesine 03 Aralık 2016 Tarihinde 155 ihbar hattına gelen kavga ihbarı üzerine giden ekipler bir  şahsın kendisinin  darp edildiğini ve bir miktar parasının gasp edildiğini bildirdi. Şüpheli şahısların eşgali  üzerinde ekiplerce il genelinde yapılan araştırmada eşgale uyan şahıslar yakalandı. Mağdurun teşhisiyle şüpheli şahıslar tespit edildi.  Olayın şüphelileri adli makamlara teslim edildi.

 

DOLANDIRICILAR YAKALANDI!

İlimiz Osmaneli İlçesinde 06 Aralık 2016 tarihinde Noterde bir aracın satışı esnasında notere sahte resmi evrak sunan 3 şüpheli şahıs yakalandı. Bir şüpheli olay yerinden kaçtı. Ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde şüpheli şahıs il merkezinde yakalandı. Yapılan araştırmada bu şahsın Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğince resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan arandığı anlaşıldı. Yakalanan şüpheli şahıslardan biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, üçü adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

 

UMUMA AÇIK YERLERİN DENETİMLERİ

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 adet içkili restaurant, 36 adet kıraathane, 24 adet kafe, 6 adet internet kafe, 5 adet oyun salonu denetlendi, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 5 Kıraathane, 3 İnternet Kafe, 2 Oyun Salonu, 5 İçkili Yer denetlendi, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 8 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 11 Çay Bahçesi, 1 Hamam denetlendi, Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 5 Kıraathane, 1 İçkili Yer denetlendi, İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 Tekel Bayii, 2 İçkili Yer denetlendi ve denetlenen bu yerler ile ilgili hiçbir olumsuz durumla karşılaşılmadı.

 

KABAHAT NEVİ SUÇLAR

Kumar Oynamak 5, Ruhsatsız Silah Taşımaktan 6, Emre Aykırı Davranış 1, Tütün Mamullerinin Tüketilmesinden 14 olmak üzere toplam 26 kişiye idari para cezası uygulandı.

 

1137 ŞAHSA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

  1. Hız ihlali yapan 596 sürücüye,
  2. Alkollü araç kullanan 16 sürücüye,
  3. Emniyet Kemeri takmayan 2 sürücüye,
  4. Kırmızı ışık ihlali yapan 2 sürücüye,
  5. Kasksız motosiklet kullanan 1 sürücüye,
  6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 174 sürücüye,
  7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 65 sürücüye,
  8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 1 sürücüye,
  9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 3 sürücüye,
  10. Araç sigortasını yaptırmayan 17 sürücüye,
  11. Diğer kural ihlalleri için 260 sürücüye olmak üzere

Toplam 1137 şahsa cezai işlem uygulandı.

 

 

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EMNİYETİN ARALIK AYI KARNESİ YAYINLANDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin