Eğitim Bir-Sen’den Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Üzücü Haber

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin idari personelin kamu kurum ve kuruluşları arasında naklen geçişlerini düzenleyen mevzuatı iptali istemiyle açtığı davayı kazandı.

Sakarya 1. İdare Mahkemesi’nce verilen iptal kararında; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden diğer kamu kuruluşlarına naklen geçmek isteyen idari personele muvafakat verilmesine ilişkin usul esaslar hakkındaki mevzuat düzenlemesi işlerliğini yitirmiş üst hukuk normlarının belirlediği esasların uygulanması gerektiği belirtildi.

 

Karara ilişkin sendikadan yapılan açıklamada, “Üniversitemizin gelişimi ve kurumsallaşması adına bu tür düzenlemeler yapılırken paydaşların görüşlerinin alınarak hem kurum hem de çalışan dengesinin gözetilmesi son derece önemlidir. Yetkililere çağrıda bulunarak bu hususun dikkate alınması gerektiğini hatırlatıyor, Sakarya 1. İdare Mahkemesi’nin bu kararının çalışanlarımız ve üniversitemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” açıklaması yapıldı.

MAHKAME KARARI İÇİN TIKLAYIN

Eğitim Bir-Sen’den Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Üzücü Haber
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin