Dermovate Krem Nedir, Nasıl Kullanılır, Etkileri ve Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Dermovate krem nedir? Dermatolojik durumların tedavisinde cilt yüzeyinde kullanılan dermovate merhem, etken maddeli klobetasol propiyonattır. Kortikosteroid grubundaki dermovate, sedef hastalığı, egzama, ciltte oluşan plaklar, likenler, alerjik reaksiyonlar gibi cilt rahatsızlıklarında iltihabın etkilerini azaltır. Dermovate, 25g veya 50g tüplerde krem olarak mevcuttur. Ciddi yan etkileri olan dermovate mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Bu ilacın yardımcı maddeleri; propilen glikol, gliseril monostearat, setearil alkol, sitrik asit monohidrat, sodyum sitrat, arıtılmış su, klorokresol, yardımcı aktif maddelerdir.

Dermovate Krem Nedir?

Sedef hastalığı, egzama, inatçı cilt hastalıkları, liken planus, yüzde plak oluşumu ve cilt iltihabı için etkili bir çaredir. Cilde sürülerek kullanılır ve asla ağızdan kullanılmamalıdır. Yeşil ve beyaz bir kutusu ve tüyleri var. 25g ve 50g alüminyum tüplerde mevcuttur. Topikal steroid adı verilen ilaç grubundan bir kremdir. Ciltteki kaşıntı ve kızarıklıklara karşı etkili olduğunu da ekleyelim. Eczaneler dışında satılmamaktadır. Dermatolog reçetesi ile kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca eczaneden reçetesiz temin edilebilir ve aile hekimi tarafından reçete edilebilir.

İçindeki malzemeleri inceleyip kullanmakta fayda var. Bu kremin aktif maddesi klobetasol 17-propionattır. Kremde klobetasol 17-propionat %0.05 oranında bulunur. Kremin yardımcı bileşenleri arıtılmış su, balmumu, arlacel 165, sodyum sitrat, sitrik asit monohidrat, klorokresol, propilen glikol, gliserol monostearat, setearil alkoldür. Korkunç olmayan bir kortizon yapısı vardır. Bunun yerine etkili ve güçlü bir kremdir ancak uzun süre kullanılmamalıdır.

Dermovate Krem Nasıl Kullanılır?

Dermovate krem nasıl kullanılır; doktorunuz size reçete yazdığında, doktorunuzun veya eczacınızın tavsiyelerine kesinlikle uymalısınız. Topikal kullanım için Dermovate’i günde bir veya iki kez söz konusu cilt yüzeyine uygulayın. Dermovate merhem ile tedavi süresi, aşılmaması gereken 4 haftaya kadardır. Dört hafta boyunca düzenli kullanmanıza rağmen hastalığın belirtilerinde bir düzelme olmazsa, durumu doktorunuza bildirmelisiniz. Bir doktor yeniden teşhis koyabilir ve başka bir tedavi şekli önerebilir.

Dermovate merhem cildin geniş bölgelerinde uzun süreli kullanılmamalıdır. Yüze uygulanırsa tedavi süresi beş günü geçmemelidir. Sorunlu bölgeye ince bir tabaka uyguladıktan sonra ellerinizi yıkamalısınız. Dermovate krem yanlış veya yüksek dozda kullanılırsa böbrek sorunları yaşayabilirsiniz. Bu durumda adrenal yetmezlik (adrenal yetmezlik) riskinden dolayı tedavi kesilir. Eksfoliyatörünüzü uygulamayı unutursanız, bir sonraki kullanımınızda çift doz almayınız. Dermovate merhem haftada 50 grama kadar kullanılabilir.

Dermovate Ne İşe Yarar? Faydaları?

Dermovate edici merhem; topikal steroidler adı verilen bir ilaç grubunun üyesidir. Topikal steroidler, belirli cilt koşullarında kaşıntı ve kızarıklığı azaltmada çok etkilidir. Dermovate, iltihabın yüz plakları, diskoid lupus eritematozus (bir cilt durumu), cilt eklerini ve mukoza zarlarını etkileyen iyi huylu cilt rahatsızlıkları, sedef hastalığı ve kalıcı egzama gibi cilt rahatsızlıkları üzerindeki etkilerini azaltmak için kullanılır.

Dermovate Krem Yan Etkileri

Etkilenen bölge ve çevresini iyi kaplaması için nohut büyüklüğünde alınır, hafif parmak hareketleriyle cilde yedirilir. Cilt için özel olarak tasarlanmıştır ve başka bir kullanımı yoktur. Bu kremi cildin geniş bölgelerine uygulamayın, bu nedenle sadece hastalıklı yüzeylerde kullanın. Doza dikkat edin, fazla kullanmayın. Bu kremi ellerinizde kullanmıyorsanız, her kullanımdan sonra ellerinizi ılık suyla iyice yıkayın.

Bu ilaç ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Uygulamadan sonra nemlendirici veya yumuşatıcı uyguluyorsanız ortalama 2 saat sonra kullanmalısınız. Günde bir veya iki kez yeterlidir. 28 gün boyunca aralıksız kullanılmalıdır, bu süre içinde herhangi bir gelişme olmazsa kullanmayı bırakın ve tıbbi yardım alın. Bu krem yüzde kullanılacaksa 5 günden fazla kullanılmamalıdır.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Dermovate Krem Nedir, Nasıl Kullanılır, Etkileri ve Faydaları Nelerdir?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin