DARISI DİĞER BELEDİYELERİN BAŞINA!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi’nin aldığı karar ilçe halkı tarafından büyük takdir topladı.

 

Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük’te suda tasarrufu teşvik edici ve insanın hakkı olan suyu ücretsiz olacak kadar bir tarifeyle kullanmaları amacıyla Belediye olarak suyu 20 metreküpe kadar 2 aylık okumada su ücreti 0,01 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı.

 

 

Bakkalcıoğlu, yaptığı açıklamada, ayda 10 metreküp suyu ev ve konutlarda ücretsiz verdiklerini, 10 metreküpten sonra kademe kademe ücretlendirmeye başladıklarını belirtti.

 

 

Başkan Bakkalcıoğlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“TAMAMEN ÜCRETSİZ YAPAMADIĞIMIZ İÇİN…”

Yazılımsal olarak suyu ücretsiz yapamadığımız için yazılım sistemlerinde en düşük Türk parası olarak 1 metreküp ile 10 metreküp arasındaki su kullanımını ayda 0,01 kuruş olarak belirledik. 10 metreküpten sonra ise kademe kademe bir ücret tarifesi belirledik.

 

 

TASARRUF ETTİKÇE TEŞVİK EDİCİ SU TARİFESİ

20 metreküpe kadar 2 aylık okumada su ücreti 0,01 kuruş, bunu aşan rakam 20-30 metreküp arası iki aylık okumada 1,25 lira, 30 metreküp ve 40 metreküp arasında 2 lira, 40 metreküpü aşarsa 3 lira olarak bir tarifeyle gittikçe artan ama azaldıkça, tasarruf ettikçe teşvik edici su tarifemiz uygulanmaya başladı. Yeni başladı bu uygulama Aralık ayı başından itibaren ücretsiz faturalar vatandaşlarımıza meskenlerde gitmeye başladı.

 

DARISI DİĞER BELEDİYELERİN BAŞINA!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin