”Daha iyi nesiller yetiştirerek, hedeflerimize ve ideallerimize ulaşabiliriz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Kasım Öğretmenler Günü, Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki kutlamalara, Vali Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Yardımcısı Albay Hakan Keskin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Şentürk, yaptığı konuşmada, insanların yaptıklarının zamanla unutulduğunu ve yıkıldığını ancak unutulmayının insanın ruhuna dokunabilen, karakterinde, kişiliğinde ve hayatında etki uyandırabilen kişilerin baş mimari öğretmenlerin unutulmadığını kaydetti.

Öğretmenlik mesleğinin özel bir meslek olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Öğretmenlerimiz bizler için değerli ve önemlidir. Eğitimi daha iyiye taşımak için birlikte çalışacağız. Enerjisini, sevgisini bu uğurda birleştiren öğretmenlerimizle bir ekip olabilirsek, hedeflerimize ulaşabiliriz. İnsanları iri tutan idealleridir. Milleti millet yapan sahip olduğu ortak ideallerdir. Daha iyi nesiller yetiştirerek, hedeflerimize ve ideallerimize ulaşabiliriz. Sadece bilgi yüklemek değil doğru bilgiyi seçebilme becerisi ve o bilgiyi davranışa dönüştürebilme becerisini çocuklarımıza kazandırmamız gerekir. Eğitim öğretim faaliyetlerini ilimizin her noktasına taşıyabilecek durumundayız. Çocuklarımıza pratik yaptırabilecek durumdayız. Eğitimde çıtayı yukarıya taşımak için hep birlikte çalışalım, bu hepimizi mutlu kılacaktır.”

Milletvekili Yağcı da öğretmenlerin elindeki dünyanın en kıymetli malzemenin çocuklar olduğunu belirterek, bugünlere getiren öğretmenlerin haklarını ödeyemeyeceklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de, öğretmenin, bir insanın anne ve babasından sonra hayatına dokunan ve geleceğini şekillendiren en etkin kişi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin hazırladığı ”Şehit öğretmen” temalı temsille devam eden etkinlik, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi, adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin etmesi ve ”Öğretmen Marşı”nın okunmasıyla sona erdi.

”Daha iyi nesiller yetiştirerek, hedeflerimize ve ideallerimize ulaşabiliriz”
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
EDEBALİ SORGUNÇAY

İLK ÖĞRETMENİM EDA ARAL ÖĞRETMENİMİ HİÇ UNUTMADIM. UNUTMIYACAĞIM. SAYGI İLE ANIYORUM.

Bizi Takip Edin