Cumhuriyet Halk Partisi 97 Yaşında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Örgütü partinin 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Cumhuriyet meydanındaki kutlama Ata’nın huzuruna çelenk sunma ile başladı. 81 İl’de eş zamanlı olarak gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Programda konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, 4 eylül 1919’da Sivas Kongresinde temeli atılan, 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin mirasçıları olarak Ata’nın huzurunda olduklarını belirterek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“SÖZ VERİYORUZ”

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. Kuruluş yıl dönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile 2. Yüzyıla Çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLANA DEK..

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarımıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Etkinliğe CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı M.Talat Bakkalcıoğlu, Merkez İlçe ve diğer İlçe Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile partililer katıldılar.

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kurallarının uyulduğu program, toplu aile fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi 97 Yaşında
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin