CHP’NİN 9 UĞURU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ BİR BELEDİYE MECLİS LİSTESİYLE BİZ BU SEÇİMİ ALACAĞIZ” Diyorlar..

Cumhuriyet Halk Partisinde 9 rakamının ayrı bir özelliği ve anlamı var bence…

9 Eylül 1923 Tarihinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurucu başkanlığını yaptığı CHP’de 9 rakamı Bilecik için de ayrı bir taşıyor.

1959 Yılında yapılan yerel seçimlerde  merhum Av. Necati Önen seçimleri kazanmış ve Belediye Başkanı olmuş.

Ardından yapılan seçimlerde yine Merhum Önen aday olmuş ve yine seçimi kazanmış. Bilecik’te bir çok başarılı işlere imza atan Önen Belediye binası, Şehir Hamamı, Sinema gibi bir çok yatırımları ilimize kazandırmış bir başkan olarak tarihte yerini aldı.

1969 Yılında yapılan yerel seçimlerde ise CHP adayı Av. İsmail Atak aday olmuş ve seçimleri kazanan isim olmuş.

Bir dönemin ardından tekrar aday olan  ve 79 seçimlerini kazanan  Av. İsmail Atak da Bilecik’e çok fazla hizmet etmiş bir isim olarak tanınıyor.

1989 Yerel seçimlerinde malum CHP  1980 sıkıyönetimi tarafından kapatılmış ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) kurulmuştu.

SHP’den aday olan Av.Akın Olcay da seçimi kazanmış ve 5 yıllık bir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Olcay da bir çok başarılı işlere imza atan birisi olarak biliniyor.

Akın abinin nasıl bir Belediyecilik yaptığını Belediye’den emekli olanlar hala anlatır, dururlar.

 

1999 Yerel seçimlerini Bilecik’te yaşayıp da hatırlamayan veya bilmeyen yoktur.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün o seçimde aday olmuş seçimleri kazanmıştı.Seçimler iptal edildi ve 3 ay sonra ara mini yerel seçimlerde tekrar oylarını ikiye katlayarak seçimleri kazanan Tüzün  2002 genel seçimlerinde Milletvekili oldu. 5 Dönemdir yani 16 yıldır vekillik yapan Tüzün’ün yapılacak 31 Mart seçimlerinde başta Bilecik Belediyesi olmak üzere diğer ilçelerde de Belediyeleri kazanmak için var gücüyle sahaya inip çalışmalara başladığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Gelelim çok tartışılan ve hala konuşulan 2009 Yerel seçimlerine…

CHP bu seçimlere Av.Faik Akarkarasu ile girdi.Polis okulunda kullanılan oylar, itiraz edilip de sayılmayan sandıklar ve her türlü tartışmaya açık olan bu seçim deyim yerindeyse CHP tarafından kazanıldı ama 111 farkla resmen bir kazaya uğradı.Seçmenin vicdanında, en azından benim vicdanımda CHP o seçimleri kazandı.

Geldik 2019 seçimlerineeeeee…..

CHP’li Tüzün başta olmak üzere yöneticiler, üyeler ve CHP’ye yakın seçmenin bu seçimlerde öncelikle Bilecik Belediyesini almak için çok heyecanlı olduklarına tanık olanlardan birisiyim.

2 Aralık Pazar günü yapılacak Ön yoklamanın ardından CHP tüm unsurlarıyla sahaya inerek seçim kampanyasına başlayacak gibi görünüyor.

Ve gördüğüm manzarada da CHP’lilerde müthiş bir heyecan var.

Konuşulan tek şey;” Adayımız kim olursa olsun çok güzel bir Belediye Meclis listesiyle biz bu seçimi alacağız” dedikleri..

Yazımın başında da dediğim gibi inanırsınız, inanmazsınız orasını bilemem ama, CHP’nin tarihinde 9 rakamının böyle bir Uğur’u var.

Herşeyden önce bu köklü partinin kuruluş tarihi 9 Eylül…

31 Mart 2019 Pazar gününden sonra bu konu üzerine tekrar bir yazı yazıp değerlendirme yaparım sanırım.Kalın sağlıcakla…HOŞÇAKALIN

 

CHP’NİN 9 UĞURU!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin