CHP, MERKEZ İLÇE KONGRESİNİ YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez İlçe Kongresini yaptı. Kongreye mevcut başkan Gültekin Çalışkan tek listeyle katılım sağlayarak yeniden Merkez İlçe Başkanı seçildi.
Yapılan Kongreye CHP İl ve İlçe Teşkilatlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün,  Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses , Bilecikspor Başkanı Harun Dilek, sendika temsilcileri ve partililer katıldı.

“EN SERT MUHALEFETİ YAPACAĞIZ”
Göreve 2015 yılında bu kutsal göreve seçildiğini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan yaptığı konuşmada;  Göreve geldiğimizden kısa bir zaman sonra 16 Nisan Referandumunu geçirdik. Başta merkez ilçe olmak üzere, ilçelerimizdeki başarılı çalışmalar sonucu ilimizde hayır oyu çıkarabildik.
Partimizin kuruluş yıl dönümü olan 9 Eylül’de çeşitli etkinlikler yaptık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza rozetlerini taktık. Bu gün rozet takılan o arkadaşlarımızın bir kısmı yönetim kurulunda görev aldı.
Seçim zamanı yerelde en sert muhalefeti yapacağımızı buradan sizlere bildirmek istiyorum.

“KAYBEDECEK BİR DAKİKAMIZ YOK”
Kongrede çarpıcı açıklamalar yapan Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı; Kongreler bizim düğünümüz, bayramımız. Aslında kongreler taruzdan önce askerin mühimmatının tamamlaması.  Sonra da savaşa girmesi. Tabi ki bu bir latife. Ama korkarım ki ülkeye sahip çıkmazsak Türkiye Cumhuriyetinin bu düzenini çıktığı rotadan tekrar rotasına sokamasak bizi böyle korkutucu savaşlar da bekleyebilir.
Biz yine de ülkemizi laik, demokratik bir hukuk devleti rotasına sokmak için hazırlanmalıyız. Bizlere umut bağlamış tüm Türk Milletine önder olmalıyız.
İnsanlarımız ürküyor, korkuyor, çekiniyor bunu kabul etmek lazım. Hepimizin bir geçimi var. Ailesi var, işi var. Maalesef üzülerek söylüyorum son dönemde bu günkü siyasi iktidar. Tehditle, baskıyla hukuksuzlukla Türk toplumunu sindirmiş durumda. İnsanlar ya çocuklarının işi için ya ailelerinin ekmeği için buna benzer bir sürü şeyden çekindikleri için doğruları yüksek sesle paylaşamıyorlar. İnsanlar yaşadığımız sorunları görüyorlar. Bu gün televizyonlarda izlediğimiz belgeler, duruşmalar, davalar, evraklar ve para transferleri herkes tarafından açıkça biliniyor.  Birbirimiz kandırmamıza gerek yok.
CHP olarak bu yozlaşmış düzenin tekrar doğru bir rotaya girmesi için, herkesin eşit ekmek yemesi için, öğrencilerin bu rezil hale gelmiş eğitim sisteminden bir an önce kurtarılması için yüksek sesle mücadele etmek zorundayız. Bu mücadelenin de lokomotifi Cumhuriyet Halk Partisi olmak zorunda. İnsanlar bu duruşu bizden bekliyor.
Her gittiğimiz yerde CHP’nin sesi olmalıyız. Ezilmiş, madur olmuş insanların sesi olmak zorundayız. Ben inanıyorum ki bu insanlarımız mevcut sistemden sıkılmış durumda. İnsanlar bir lider arıyor ve o lider Cumhuriyet Halk Partisi. Biz dik durursak inanıyorum hepsi teker teker arkamıza takılacaklar.
Her an bir secim olacakmış gibi askerin hazır olması gerektiğine inanıyorum ve bu salondan çıkar çıkmaz bizim seçim çalışmalarına başlamamız gerektiğine inanıyorum. Kaybedecek bir dakikamız yok. Kurba gibi haşlanmak üzereyiz.
Bu gün bir belediye başkanımız hukuksuz bir şekilde görevinden uzaklaştırıldı. İstanbul’da bununla ilgili mücadelemiz var. Bizim belediye başkanımız suç işlemişse bedelini ödemesi konusunda hepimiz hemfikiriz. Ama usul bu değil, tarz bu değil. Bu ‘ben istediğim zaman istediğim insanı görevinden alırım istersem de onu cezalandırırım’  baskısının bir göstergesi.
Bizim belediye başkanlarımız zaten üzerlerinde duran bu siyasi baskısı sonucu işlerini düzgün yaptıklarına inanıyorum. Çok şükür hiç birimiz bu milletin parasını çarçur edecek insanlar değiliz. Bizim sizlerden aldığımız güç ve destek böyle bir şey yapmamıza destek.
Hiçbir CHP’li milletin parasını yolsuzluk harlayacağına inanmıyorum. Bu yüzden hala adil yargıçlarımız, hakimlerimiz vardır diye inanmak istiyorum o yüzden arkadaşımızın göreve döneceğine inanıyorum.
Her gecen gün temellerine dinamit döşenen bu cumhuriyet, yıkılmadan ona omuz vermek zorundayız. Bu omuzu verecek olanlarda Cumhuriyet Halk Partililer. Eğer bizler doğru şeyler yaparsak, korkularının önüne duvar olursa bizimle birlikte hareket edeceklerine inanıyorum.
Ve raylardan çıkmış bu sistemin sizlerle beraber tekrar demokratik hukuk devleti sitemine sokacağımıza, tekrar parlamenter sisteme döneceğimize ve ülkenin üzerinde ki baskı tehdit ve kara bulutları başaracağımıza yürekten inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“TRAVMAYI YOK EDECEK ANLAYIŞ, CHP KADROLARIDIR”
TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, “Geçmişte milletin vekilliğini yaparken devletin vekilliğini de buna ilave ettiğimizin farkındayım.” dedi.
Tüzün, Şeyh Edebali Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP Bilecik Merkez İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğinin iyi gitmediğini savundu.
Yaşar Tüzün, “Türkiye’de ve Bilecik’te geldiğimiz noktada yine Cumhuriyet Halk Partisinden başka bir parti olmadığını gözlemliyoruz ve görüyoruz. Siyasi iradenin ve iktidarın yarattığı bu travmayı yok edecek anlayış, CHP kadrolarıdır. Bizler bu bilinç içindeyiz.” diye konuştu.
Bugüne kadar birçok kürsüde halka hitap ettiğini hatırlatan Tüzün, şunları kaydetti: “Ben bu kürsülerde gençlik kolları başkanı, merkez ilçe başkanı, il başkanı, belediye başkanı ve milletvekili olarak konuşmalar yaptım. Şimdi de TBMM’nin başkanının vekili yani gerektiğinde cumhurbaşkanına, meclis başkanına vekalet eden TBMM’nin ikinci adamı olma noktasında bir sunum yaptığımın farkındayım. Geçmişte milletin vekilliğini yaparken devletin vekilliğini de buna ilave ettiğimizin farkındayım. Dolayısıyla milletin vekili, devletin vekili konumunda Bilecik gibi bir küçük ilden seçilmiş, iki milletvekili olan, biri CHP’den seçilen bir arkadaşınızın, kardeşinizin, ağabeyinizin, evladınızın bu makama gelmesindeki onurum, gururum ve mutluluğum ne kadarsa tüm ildeki partililerimizin de mutluluğu olduğunun farkındayım.”

Kongrede Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın yönetim kadrosunda; Meral Açık, Ertuğrul Beler, Faruk Çeker, Semiha Doma, Cengiz Kar, Melih Karaçam, Sabri Kaya, Hüseyin Korkman, Abdullah Olcay, Berna Pamukçu, Cihat Sargıl, İsmail Şahin, Erhan Toka ve Onur Yıldırım yer aldı.

CHP, MERKEZ İLÇE KONGRESİNİ YAPTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin