CHP HEYETİ ÇALI DİBİ YOKLAMAYA GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Yöneticileri Bilecik’e geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

İl binasında basına ve partililere hitab eden heyet yapılacak yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı.

 İL BAŞKANI M.METİN YAŞAR; “SANDIĞI KOYACAĞIZ VE ADAY YOKLAMASI YAPACAĞIZ”

Türkiye’nin her yerinde CHP Genel Merkezin görevlendirdiği milletvekillerinin yapılacak olan yerel seçimler öncesi yerel örgütlerin aday belirleme yöntemleriyle ilgili düşüncelerini öğrenmek için illeri ziyaret ettiğini vurgulayan CHP İl Başkanı metin Yaşar açıklamasında şu ifadelere yer ver; “Belediye başkanlarının aday adaylığı sürecinde CHP’nin görüşlerini defalarca söyledim. CHP’nin seçimle ilgili aday belirleme yöntemi Bilecik’te ne şekilde olacağını Bilecik’ten aday adayı olan tüm arkadaşlarım biliyor. Bu göre de müracaatlarını yaptılar. Bizim talebimiz, alacağımız kararlara genel merkezin de saygı göstermesi ve arkamızda olacağı inancıdır. 9 Eylül’de partimizin kuruluş yıl dönümünde Ankara’ya çağrıldık. Ve orada il başkanları toplantısı yapıldı. Burada genel başkanımızın söylediği sözü sizinle paylaşmak istiyorum; “İllerinizde, ilçelerinizde hangi yöntemle aday belirlemek istiyorsanız bunu belirleyin ve genel merkezi bildirin. Ve sizin talep ettiğiniz doğrultuda biz sizin arkanızda olacağız” sözünden yola çıkarak çok aday olan ilçeler de sandığı koyacağız ve aday yoklaması yapacağız.  Merkez ilçe haricinde diğer ilçelerimizde tek adayımız var. İl Genel meclis üyeliklerinde de adaylığında da aynı şey söz konusu.”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR ANONİM ŞİRKET GİBİ YÖNETİLİYOR”

Türkiye çapında 3’lü heyetler oluşturulduğunu ve ortak akıl geliştirilirken birlikte olmak amacıyla Bilecik’te olduklarını ifade eden Prof. Dr. Gaye Usluer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Zorlu bir süreç var önümüzde. Daha yakın zamanda bir seçimden çıktık. Ve 24 Haziran genel seçimleri Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından tüm genel seçimlerden farklı bir seçimdi. Çünkü bu seçimin sonunda rejim ya değişecekti ya da değişmeyecekti. Ve 24 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye’de rejim değişmiştir. İçeriğini yaşadıkça öğrendiğimiz Türk tipi başkanlık sistemi. Bu gün Türkiye Cumhuriyeti bir anonim şirket gibi yönetiliyor. Bakanların çoğunu tanımıyoruz. Birçoğunun siyasi bir özgeçmişi değil çoğu özel sektörden geliyor. Bir tane özel okul sahibi, bir tane özel hastane sahibi çok kritik bakanlıkların başına getirildiler. ‘ben bilmem başkan bilir’ söylemiyle bakanlıkların çalıştıklarını görüyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki önümüzdeki yerel seçimlerde bir fırsata çevrilmeli. Eğer yerel de iktidarı sağlarsak. Çoğunluk belediyeleri elde edersek biz yeniden daha sağlıklı işleyen parlamenter sisteme dönebiliriz.”

“ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR”

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gaye Usluer aday adaylığı açıklama süresine ilişkin şu ifadelere yer verdi; “Yüksek seçim kurulunun açıkladığı takvim çerçevesinde kamuda çalışanların aday adayı olabilme süreci seçim kurulun açıkladığı takvime göre olacaktır. Dolayısıyla 1 aralığa kadar istifalarını vermeleri gerekmektedir. Ama biz partimizin belirlediği sürece göre o tarihe kadar adaylarımızı belirlemiş olacağız.  Kamuda çalışanları tenzil ederek diyorum bu sürece kadar aday adaylığı başvuru yapmayanların daha sonra aday adayı olma gibi bir durumları söz konusu olamayacaktır.”

“YERELDE SEÇMENLE İTTİFAK YAPABİLİRSİNİZ”

İttifak sorularını karşılıksız bırakmayan Prof. Dr. Gaye Usluer; “Geneldeki ittifak bir anayasa değişikliyle oldu. Yerelde benzer bir ittifak mümkün değildir. Yerelde seçmenle ittifak yapabilirsiniz. Hiçbir siyasi parti şunu diyemez; ‘Biz biziz şuna oy verin, AK Partiye oy verin’  böyle bir şey olmaz. Önümüzdeki süreçte anayasayla bir düzenleme olmadığı için gönül ittifakıyla oy verdiği bir süreç olacaktır. Hiç kimse ittifak yapıyoruz yapmıyoruz gibi aldatmalara girmesinler. Girdiklerinde de o ittifaka oy veren bir seçmen olmayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

CHP heyeti basın mensuplarının sorularını cevaplamalarının ardından İl merkezinde bulunan bazı STK’ları ziyaret ederek Gölpazarı ilçesine hareket etti.

CHP HEYETİ ÇALI DİBİ YOKLAMAYA GELDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin