CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 10 Kasım Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü  mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, rahmet ve saygıyla anıyor, bizlere düşen görevin çağdaşlıktan, demokrasiden, laiklikten, özgürlüklerimizden vazgeçmeden emaneti daha da ileri taşımak olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Milletvekili Tüzün mesajında; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83’üncü yıldönümünde şunu bir kez daha hatırlıyoruz ve 10 Kasım’ı sadece Atatürk’ü anma değil, ilkelerini ve eserlerini anlama ve anlatma günü olarak kabul ediyoruz’’ dedi.
‘’ATATÜRK SADECE BİZLERE DEĞİL MAZLUM ULUSLARA DA ÖRNEK VE UMUT OLMUŞTUR’’
Mesajında; ‘’Atatürk sadece bizlere değil mazlum uluslara da örnek ve umut olmuştur’’ ifadelerini kullanan Tüzün, şunları kaydetti:
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 83’üncü yılında, ilkelerinin ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olarak kez daha saygı ve özlemle anıyoruz. Varlığımızın ve birliğimizin en sarsılmaz temeli, yaşadığı çağı aşarak kurduğu Cumhuriyet ve bize verdiği bağımsızlık ruhudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milletinin değil mazlum uluslara da örnek ve umut
olmuştur. Atatürk ilke ve devrimlerinin, bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin önemi ve değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.’’
‘’YOLUMUZ, ONUN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLUDUR’’
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün mesajında ayrıca, yolumuz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  gösterdiği çağdaş uygarlık yolu olduğunun altını çizerek, ‘’10 Kasım sadece Atatürk’ü anma değil, ilkelerini ve eserlerini anlama ve anlatma günüdür.
Onu kaybetmenin hüznünü yaşarken, ilkelerine ve devrimlerine olan inancımızı tazeleme
günüdür. Bizlere düşen görev; çağdaşlıktan, demokrasiden, laiklikten, özgürlüklerimizden
vazgeçmeden, emaneti daha da ileriye taşımaktır. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yürüyecektir. Sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza, bize gösterdiği yolda, engelleri aşarak hiç
durmadan yürüyeceğimize olan andımızı bir kez daha tekrarlarken; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk  ve bağımsızlık yolunda canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 10 Kasım Mesajı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin