CHP BİLECİK ADALET İÇİN YÜRÜDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüzün: “Hak, hukuk ve adalet istiyoruz”

CHP Bilecik İl örgütü Adalet için yürüyerek Sapanca’ya hareket etti. Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı M.Metin Yaşar, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İlçe başkanları, Meclis üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve yöneticilerin katıldığı yürüyüşe partili olmayan vatandaşların da destek verdikleri görüldü. Pazartesi sabahı parti binası önünde toplanan kalabalık Tevfikbey Caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü.

“Biz yürümeye ve adalet aramaya devam edeceğiz”

Burada bir konuşma yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yürüyüşe daha önce Sakarya-Hendek etabında destek vererek katıldıklarını, bugün ise yürüyüşün 20. gününde Sapanca etabına katılarak destek vereceklerini belirtti.

Tüzün konuşmasında şunları ifade etti: “15 Haziran’da genel başkanımızın almış olduğu bir karar doğrultusunda Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü adı altında başlattığımız bu kampanyayı Bilecik CHP olarak 3. Katılımımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüş sadece İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na verilen 25 yıl hapis cezası için değil, biz bu adalet yürüyüşünü başta eğitimde, sağlıkta, tarımda, emniyette, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde,  emeklilerimizde adalet isteyerek yola çıkmış bulunuyoruz. Bu bir başlangıçtır. Birilerinin bunu başlatması gerekiyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz başlangıç sürecini devam ettiriyoruz. Milyonlarca insanın bu yürüyüşe katılmak istediğini biliyoruz. Ama AKP’nin zulmü ve tehdidi bizi bu yoldan alı koyamayacaktır. Biz yürümeye ve adalet aramaya devam edeceğiz.

Bu yürüyüşün bir başka anlamı da Türkiye’de özgürlükler ve barış adı altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken bir şiir okudu diye 10 aylık hak mahrumiyetinden dolayı siyasi yaşamı sonlandığı için o gün adalet arayanlar bu gün Türkiye’nin 15 yıldır iktidarında adaleti yerle bir edip siyaset yapma anlayışına sahip insanlardır.

Bu gün “MİT tırlarının Vallahi de Billahi de Türkmenlere gitmiyordu” diyenler Başbakan yardımcısı yapılırken, bunu basında haberini yaptıran Enis Berberoğlu 25 yıl mahkumiyetle karşı karşıyadır.

10 ay ceza aldığı zaman bu ülkede adalet yok diyenler, hukuk yok diyenler bu gün yürütmenin emrinde olan bir yargıya talimat vererek 25 yıl süreyle mahkûmiyet cezası vermişlerdir. Türkiye’nin geldiği durum budur. Ama biz daha Kurtuluş Savaşı’ndan bu güne kadar bu anlayışımızı nasıl savunduysak bu gün de adaleti savunmak durumundayız. Bu gün yüzlerce Bilecikli burada ama biliyorum ki binlerce Bileciklinin gönlü burada. Sırf bu tehdit ve baskıdan dolayı bizimle olamayan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum, Bilecik adalet yürüyüşünü başlatıyorum, Allah utandırmasın.  Hak, hukuk ve adalet istiyoruz.

“Ve biz şunu çok iyi biliyoruz; adalet herkese lazımdır”

CHP Bilecik İl Başkanı M.Metin Yaşar ise adaletin herkese lazım olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bu gün adalet için yolardayız. Bunun başlangıç tarihi hepimizin bildiği gibi 15 Haziran 2017’de genel başkanımızın “ Ben yarın tek başıma elimde sadece adalet pankartını alarak Güven Park’da olacağım ve akabinde bu ülkede eşitsizliğin, hukuksuzluğun, adaletin tesis edilmesi için Ankara’dan İstanbul’a kadar tek başıma yürüyeceğim” diyerek yola çıkmasıdır.

Adalet ve hukuk beklentisi içerisinde ki milyonlar onun bu çağrısına sessiz kalmadı. Tek başına başlattığı yürüyüş arkasına onbinleri de alarak bu gün 312 km kat etmiş oldu. Ve hedefe varmaya 108 km kaldı.

“Bir ülkede adalet yoksa o ülkenin ayakta durması mümkün değildir”

Hepinizin bildiği gibi 16 Nisan’da bir referandum gerçekleşti. 18 maddelik bir anayasa paketi oylanmak için halkın önüne çıktı. Bizler o süreçte bunun bir sistem değişikliği değil rejim değişikliği olduğunu söyledik.  Tek adama dayalı bir gücü egemen olacağını söyledik. Böyle bir sistem de hak, hukuk ve adalet olmaz dedik. Sonucunda evet çıkarttılar. Ama biz çok iyi biliyorduk ki bu sandıklardan hayır çıkmıştı. Yüksek Seçim Kurulu gibi bir çete sayesinde bu sonucu evete çevirdiler.  Ben bu süreçte Bilecik’te yaşayan yurttaşlarıma hangi siyasi partiden olursa olsun tek adam rejimine geçit vermemek üzerine kararlı duruş gösteren başta sizlerin ve gönlü burada olup da katılamayan bütün Bilecikli hemşehrilerime Bilecik’te hayır çıkması için gösterdikleri başarılardan dolayı kutluyorum.

Bir ülkede adalet yoksa o ülkenin ayakta durması mümkün değildir.  Eğer bir ülkede sırf düşüncelerinden dolayı bir gazeteci tutuklanıp cezaevindeyse o ülkede adaletten bahsedemeyiz. Akademisyenler cezaevindeyse, görevlerinden uzaklaşmışlarsa o ülkede adalet yok demektir. Halkın öz iradesiyle seçtiği milletvekili cezaevindeyse orada adaletten söz etmek mümkün değildir.

“Adalet, yürüyüşümüze karşı çıkanlara da lazım olacaktır”

Bu güne kadar bu ülkede yaşanan haksızlıklar, hukuksuzluklar ve adaletsizlikleri bizler hep dile getirdik ama bu taleplerimizi dikkate almadılar. 14 Haziran’da Enis Berberoğlu’nun hukuksuzca tutuklanması bardağı taşıran son damla oldu.  Ve biz şunu çok iyi biliyoruz; adalet herkese lazımdır. Adalet, yürüyüşümüze karşı çıkanlara da lazım olacaktır. Onun için ben buradan sesleniyorum; gelin sizlerde katılın yürüyüşümüze, adalet arayışımıza çünkü yarın bu adalet sizlere de lazım olacak.

Biz sadece adaleti adliye ile sınırlı tutmuyoruz. Biz yaşamımızın her alanında yapılan faşist uygulamaları, kitle uygulamaları ve sosyal yaşamımızdaki demokratik hak ve özgürlüklerimizi, sandıktaki, eğitimde ki adaleti istiyoruz.”

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtı önünde anı fotoğrafı çekinilmesinin ardından son buldu.

CHP BİLECİK ADALET İÇİN YÜRÜDÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin