BÜYÜK ZAFERİN 97. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kuruluş ve Kurtuluş Şehri Bilecik’te de törenle kutlandı.Düzenlenen törene Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve askeri erkan katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan Zafer Bayramı kutlamaları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Ardından Personel Üsteğmen Ali Eratik tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

30 Ağustos zaferinin tarihi önemine vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“30 Ağustos Zaferi Türk Ordusuna “Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada barışın tesisinde katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle dostların ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.

Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Şehitlikte devam eden tören kapsamında şehit mezarlarına çiçek bırakıldı.

Tören mangası tarafından saygı atışıyla devam eden tören, Vali Şentürk’ün şehitlik defterini imzalamasıyla sona erdi.

BÜYÜK ZAFERİN 97. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin