BŞEÜ GİRİŞİMCİLERİN ÜSSÜ OLACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BŞEÜ-TTO) Girişimcilik Merkezi’ projesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2019 Yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Girişimcilik Mali Destek Programına başvuran 29 proje arasında kabul edilen 7 projeden biri olan ‘Girişimcilik Merkezi Projesi’ ile, Bilecik’te özellikle akademisyen ve genç girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmeleri ve sağlıklı şekilde hayata geçirmeleri için ihtiyaç duydukları danışmanlık merkezi hayata geçirilecek. Destek programı ile toplam bütçesi 450.177,04 TL olan projeye BEBKA tarafından 337.500 TL hibe desteği sağlanacak.

Bilecik’ten Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında 2 projenin başarılı bulunduğunu ve BŞEÜ’nün bu iki projenin birinde başvuru sahibi diğerinde ise ortak olarak yer aldığını belirten BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, bu proje ile Bilecik ilinde girişimciliğiharekete geçirebilecek,yenilikçi bir bakışaçısı kazandıracak, dinamik ve teknolojikgelişimlereayak uydurabilecek, sürdürülebilir yapıda birGirişimcilikMerkezi oluşturulması amaçladıklarını söyledi.

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasının ülkemizin hedeflediği gelişmişlik seviyesine ulaşılabilmesi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Rektör Taş, 24 ayda tamamlanacak proje ile Bilecik’in mevcut girişimci potansiyelinin ortaya çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Rektör Taş, kurulacak merkezle yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkı verileceğini, iş fikirlerinin katma değeri yüksek ürünler üreten şirketlere dönüşmesinin sağlanacağını ve üniversite bünyesinde patent ve teknoloji tabanlı firma sayısının arttırılmasında etkin rol oynanacağını sözlerine ekledi.

Rektör Taş, projelerin hazırlanmasında emeği geçen başta BŞEÜ Rektör Yardımcısı ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan olmak üzere tüm emeği geçenlere ve projeyi destekleyen BEBKA yetkililerine teşekkürlerini sundu.

BŞEÜ GİRİŞİMCİLERİN ÜSSÜ OLACAK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin