BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASININ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Tahir Büyükakın ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Tüfenkci, Vali Büyükakın ve beraberindekiler, yeni hizmet binasının açılışının ardından “Bölge ekonomisine değer katanlar” ödül törenine katıldı.
Bakan Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, ilçede yapımı devam eden lojistik merkezin tamamlandığında sanayicilerin hizmetine sunulmak üzere Gümrük Müdürlüğünün açılacağını söyledi.

Bakan Tüfenkci, lojistik merkezin tamamlandığında merkezin içinde konteyner yükleme, boşaltma ve stok alanları, gümrük sahaları, müşteri ofisleri, otopark, tır parkı, tren teşkil kabul ve sevk yolları, bankalar, restoranlar, oteller, bakım onarım ve yıkama tesisleri, akaryakıt istasyonları ve antrepoların yer alacağını bildirdi.

 
Bozüyük TSOnun yeni binasıyla ilçede iş dünyasına daha iyi hizmet vereceğini dile getiren Bakan Tüfenkci, “500 milyar ihracat hedefine yaklaşmak için işadamlarının başarısı ve gayretleri önemli. Dünya ekonomisinin 2009 yılından bu yana ticari bir daralmaya gidiyor. 2013’ten beri yaşadıklarımızı hatırlarsanız, Türkiye’nin ekonomisine birçok operasyonlar yapıldı. Bunun faturasını bizler, sizler ödedik. En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde hainler, genç, yaşlı, çocuk demeden bombaları bu milletin üzerine attılar. Allah’a hamdolsun milletimiz nasıl 15 Temmuz’da demokrasiye sahip çıktıysa 16 Temmuz’da da ekonomiye sahip çıktı. 2016 yılı Türkiye için zor bir yıldı ve bu zor yıla rağmen hükümet olarak aldığımız tedbirler, verdiğimiz teşviklerle Türkiye’yi  2,9 büyütmüş olduk. Bu rakam bizim için yeterli değil ama göreceksiniz sizlerin ve bizlerin  gayretli çalışmasıyla üçüncü, dördüncü çeyrekte de büyüyeceğiz. 2017 yılında teşvik oranını 3 katına çıkarttık. Hem ihracatımızın arttığını, hem büyüme oranlarının arttığını görüyoruz.”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, “Bozüyük Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden biri. Eğitim seviyesinde, sanayide, üretimde hep yukarılarda. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına Bozüyükten 2 kuruluş girdi. Onları da tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

 

Bozüyük TSO Başkanı Buğra Leventin konuşmasının ardından Bakan Tüfenkci, Vali Büyükakın, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dereceye giren kuruluşlara ödüllerini verdi.

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASININ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin