BOZÜYÜK BELEDİYESİNDEN KADINLARI SEVİNDİRECEK PROJE!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi tarafından “can suyu” adı verilen sosyal proje, ihtiyaç sahibi ailelerin kadınlarına nakit destek sağlayacak.

Ocak ayı meclisinde uygulama yönetmeliğine konulacak olan ve detaylı araştırmalar sonucunda ihtiyaç sahibi olan ailelerin kadınlarına verilecek Can Suyu Kartıyla ilgili Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

İhtiyaç sahibi aileler ile alakalı detaylı incelemeyle belirlenen  gelir düzeyi düşük ailenin kadınına bir banka kartı vereceğiz biz ona can suyu diyoruz. Her ay 250 lira para yatıracağız o karta. Şimdi biz kişi tespiti yaparken ilk kriter olarak Asgari ücretin yarısının altında geliri olan ama buna mesela öğrenci varsa her öğrenci başına yüzde 5 artış olacak, yani o gelirin üstünde olacak. 3 öğrencisi varsa 150 lira daha yüksek bir geliri olabilir. Tabi bunu revize edebiliriz.

 

“TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINIYOR”

Birden bire bir yığılmayı Belediye olarak karşılayamayabiliriz düşüncesiyle projeyi tüm yönleriyle ele alıyoruz.  Epey yoluna koyduk, bir ön yönetmeliğimiz çıktı. Şuanda benzer bir proje Ankara Yeni Mahalle Belediyesinde uygulanıyor. Oraya gittik ve biz projemize neler katabiliriz diye baktık.

 

“KOCASI ELİNDEN ALAMAYACAK, TÜTÜN VE ALKOL DE YOK!”

Kadına verdik banka kartını gitti bankadan aldı ve kocası parayı elinden aldı. Bunu istemiyoruz biz. Yeni Mahalle belediyesi bu problemi şu şekilde çözmüş; Bu kart nakit olarak bankadan çekilemeyecek. Ama Türkiye’nin her yerinde her mağazada, her alışverişte kullanılabilecek. Bir tek kriter koymuşlar tütün ve alkol ürünleri hariç. Bizde böyle bir kısıtlama yapacağız.

 

“KADIN ÇOCUĞUNUN ELİNDEN TUTUP GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GİDEBİLECEK”

Can Suyu kartı ile artık ihtiyaç sahibi o kadın, çocuğunun elinden tutup örnek veriyorum basit bir şeker ve tatlı ihtiyacını bile almaya markete gidebilecek.

 

AİLELER TİTİZLİKLE ARAŞTIRILIYOR

Ocak meclisinde yönetmelik düzenlemesi uygulama şeklinde çıkacak ve Sayıştay’a gidecek. Şuanda biz bu aileleri değerlendirme komisyonundan geçiriyoruz zaten. Bir başkan yardımcımızın başkanlığında Başvuruları alıyoruz. Değerlendirme komisyonumuzda incelemeye başladık, sıralıyoruz. Ayrıca Can Suyu projesi, Gıda ve Kömür yardımları haricinde yapılan nakit bir yardımdır.

BOZÜYÜK BELEDİYESİNDEN KADINLARI SEVİNDİRECEK PROJE!
Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ertuğrul BELER

Daha güzel göreceğiz,Daha çok çalışıp daha büyük işler başaracağız

Şerife Kundak

Başarılar başkan

Bizi Takip Edin