Bozüyük Belediyesi’nde Kadın ve Çocuk İstismarına Karışanların İş Akdi Feshedilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, yapılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte 2021 yılının ilk altı ayında en düşük net asgari ücretin 3 bin 300 lira olacağını belirtti.

Son yıllarda ülkemizde artan kadın ve çocuk istismarlarına yönelik yapılan sözleşmeye madde eklediklerini ve bu olaylara karışan ve kanıtlanan personelin iş akdinin fesih edileceğini belirten Başkan Bakkalcıoğlu, Haber228’e özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“NET 3 BİN 300 LİRA”

Belediyelerde en yoğun çalışan birimler personel şirketleridir. Onların toplu iş sözleşmelerini ilk kez yaptık. Bunu yaparken bir ailenin insanca yaşayabileceği bir taban rakam oluşsun istedik. 2021 yılının ilk altı ayında 3 bin 300 lira aylık bordroya ortalama girecek net rakamı işçilerimize vermeye çalıştık. Bunu yapabildiğimiz için çok mutluyum. Göreve geldiğimiz günden itibaren, bütün borçları 2019 yılında temizlemiş olmanın semeresini burada çalışanlarımıza, emekçilerimize dokunabilme imkanıyla bulduğumuz için ayrıca mutluyum.

“KADIN VE ÇOCUK İSTİSMARINA BULAŞANLAR”

Ayrıca yaptığımız toplu sözleşmeye sendika ile birlikte bir madde ekledik. Kadın ve çocuk istismarına bulaşan ve bu kanıtlanan personelin iş akdi fesih edilecektir.

“İLAVE BİN 500 LİRA”

Diğer yandan, imzalanan sözleşme kapsamında 2020 yılı farkları yılbaşından önce ödenirken, dini bayramlarda 500₺, 1 Mayıs işçi bayramında 250 ₺ ve Cumhuriyet bayramında 250₺ olmak üzere yılda toplamda Bin 500 lira ilave promosyon da verilecek.


İLGİLİ HABERLER:

Bozüyük Belediyesi’nde Kadın ve Çocuk İstismarına Karışanların İş Akdi Feshedilecek
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin