BOZCAARMUT GÖLETİ EĞLENCE Mİ? YOKSA TRAFİK ÇİLESİ Mİ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı doğa harikası Bozcaarmut Gölet’i hafta sonları vatandaşların yoğun ilgisine uğruyor.

Geçtiğimiz hafta yoğun kış nedeniyle yaklaşık 130 cm kalınlığa ulaşan kar yağışı Bozcaarmut seyrine doyum olmayan bir görüntü sundu. Donan gölet kartpostallık görüntü oluşturdu. İl Özel idaresi ekipleri tarafından güçlükle açılan gölet yolu geçen hafta sonu ve bu hafta sonu adeta sürücüler için bir çileye dönüştü.

2 otomobilin güçlükle geçebildiği yolda dönüş için yer hazırlanmadığından yüzlerce yerli yabancı ziyaretçi akını karşısında adeta bir trafik keşmekeşine dönüştü. Hiç bir uyarıcı olmadığı için baraj yakınına kadar gelen bir yolcu otobüsü dönemediği için yolu kilitledi. Bu arada bazı duyarlı vatandaşlar İlçe Jandarma komutanlığından yardım istediler. Gelen ekip güçlükle yolun açılması için yardımcı oldu.Araç kuyruğu neredeyse köye kadar ulaştı.Köy ile baraj arasında yolun her iki tarafından kar yağmadan önce kesilip bırakılan tomruklar araç geçişlerinde ve greyderlerin kar küremesinde büyük engeller teşkil ettiği gözlemlendi.

 

Vatandaşlar yaşanan bu kargaşa sonunda İl Özel İdaresinden yol boyunca bir kaç yerde araçların dönebilmesi için kepçe ile yol kenarlarındaki kalın kar tabakasını küreyerek cep açmalarını istediler. Bazı vatandaşlar ise tepki göstererek hem buranın reklamını yapıp yerli yabancı ziyaretçi çekmeye çalışıyorsunuz hem de çektiğimiz bu sıkıntıyı gelip görmüyorsunuz . Aracımızı 1 km geride bırakmak zorunda kaldık yaya olarak baraja ulaştık ama aklımız aracımızda kaldı daracık yolda birileri çarptı mı çarpmadı mı diyerek yetkililere mesaj verdiler.

Baraj üzerinde gelen vatandaşlara ekmek arası sucuk yeme imkanı tanıyan ilçe esnaflarından Berk Duman, Pazaryeri Habere yaptığı açıklamada; ” Ben sabah 11 gibi buraya geldim o saatte bile burada onlarca araç vardı. Geçen hafta da aynı trafik sıkıntısı yaşandı. Köy muhtarı Rıza Aydın, sağ olsun yardımcı oldu ama yetersiz kalınıyor. Baraja yakın bir yere bir cep açılmış ama duyarsız bir kaç sürücü getirip araçlarını oraya park etmiş. Dönüş yapacak yer yok. Araç kuyruğu neredeyse köye yaklaştı. Köy hizmetleri böyle doğa turizmine açık bir yeri sık sık kontrol etmeleri gerekir. Gelen yabancı bu sıkıntıyı yaşayınca bir daha buraya gelir mi. Köy çıkışında her hangi bir uyarı olmayınca buraya kadar gelen içi yolcu dolu otobüs 1 saatte geri geri 50 metre gidemedi. Yolcuların ve Jandarmanın yardımlarıyla zorla geri döndü. Yetkililere sesleniyorum lütfen bu tür piknik ve mesire alanlarına biraz daha önem versinler ki yabancı misafirlere mahcup olmayalım” dedi.

BOZCAARMUT GÖLETİ EĞLENCE Mİ? YOKSA TRAFİK ÇİLESİ Mİ?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin