Böyle Meclis Ne Görüldü, Ne de Bir daha Görülür!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantıları ikinci birleşimi gerçekleşti.

TOPLANTI YARIM SAAT GEÇ BAŞLADI

Saat 17.30’da başlayacağı belirtilen Toplantı yaklaşık yarım saat geç başladı.

Ak Parti,  MHP’ ve İYİ Parti’li üyeler ile Birim müdürleri, Basın mensuplarıyla misafirlerin yerlerini aldıkları görülürken, Başkan Semih Şahin ile CHP’li Meclis üyelerinin kendi aralarında görüşme yapmalarından dolayı toplantının geç başladığı kaydedildi.

MART AYINDA GÖRÜŞÜLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Pazartesi günkü birleşimde İmar komisyonuna havale edilen 2 maddenin incelenmek üzere Mart ayındaki toplantıda görüşülmesi oy  birliğiyle kabul edildi. Bu maddelerin içkili yerlerin sınırlarının genişletilmesi ve sayılarının arttırılması konuları olduğu belirtildi.

KÜPLÜ KÖYÜNDE 6 BİN METREKARE ALAN KAZANDIRILDI

Diğer görüşülen bir diğer madde ise  İmar komisyonundan gelen Küplü köyünde yapılacak İmar değişikliği konusu oldu. İlgili birim müdürü Muharrem Dumansızoğlu konu hakkında bilgi verirken; 6 Bin metre kare alanın konut alanından çıkarılarak otopark ve yeşil alan kazandırdıklarını ifade etti.

Birleşimin en çok dikkat çeken maddesi ise İmar komisyonundan gelen raporlar oldu.

 

MELEK SUBAŞI İMAR KOMİSYONUNDA GÖRÜŞ BELİRTMEDİ

CHP Meclis üyesi, Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı Melek Mızrak Subaşı komisyon raporunu okuyarak adı geçen konunun akrabası olması sebebiyle komisyonda görüş belirtmesinin etik olmayacağını söyledi.

Komisyon raporları üzerine Ak Parti Grup sözcüsü Muhammet Karadayı Melek Subaşı’yı bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ederek madde üzerinde görüşlerini aktardı.

 

10 EVET, 3 HAYIR, 12 ÇEKİMSER

Başkan Semih Şahin tarafından oylamaya sunulan madde 1o EVET, 3 HAYIR, 12 ÇEKİMSER OY kullanılmasıyla komisyon raporu oylandı.

 

CHP’Lİ MUHARREM TÜFEKÇİOĞLU “EVET” OYU KULLANDI

CHP’den Birol Ünsal, Semih Tuzak ve Bülent Kaya’nın (RED) oyu kullanmalarına karşı CHP’li Meclis üyesi Muharrem Tüfekçioğlu’nun AK Parti ve MHP’li üyelerle birlikte hareket ederek “EVET” oy kullanması dikkatlerden kaçmazken salonda kısa süreliğine de gergin anlar yaşandığı kaydedildi.  Tekrar oylama yapılmasını isteyen ve maddeyi oylatan oylamanın sonucunu yorumlayamayan başkan Şahin konu hakkında birim müdürünün açıklama yapmasını istedi.

“22.MADDE GAYET AÇIK”

Açıklamada bulunan Belediye Yazı İşleri Müdürü Erkut Sever Belediye Kanunu’nun 22. maddesinin gayet açık olduğunu ve takdirin yine de Meclisin yetkisinde olduğunu belirtti.

BAŞKAN ŞAHİN OYLAMAYI KABUL ETTİ

Buna göre Belediye Başkanı Semih Şahin de komisyon raporunun geçerli olduğunu söyleyerek maddenin kabul edildiğini açıkladı.

10 DAKİKALIK ARA 40 DAKİKA SÜRDÜ

Başkan Semih Şahin’in birleşime  verdiği 1O Dakika ara yaklaşık 40 dakika sürerken, verilen arada  da telefon trafiği yaşandığı gözlendi.

BAŞKAN DİĞER RAPORU OYLAMAYA SUNMADI

Aranın ardından soğuk rüzgarların estiği toplantıda diğer maddenin oylanmasına gerek kalmadığını belirten Başkan Şahin birleşimi kapattığını söyledi.

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI BERNA PAMUKÇU BAŞTAN SONRA TOPLANTIYI TAKİP ETTİ

Diğer yandan Meclis toplantısını CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ile İYİ Parti’li üyeler de izleyenler arasında yerlerini aldılar.

Öte yandan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Yıldız ile Ak Parti Meclis üyesi Köksal Arslan’ın doğum günlerini kutlayan Semih Şahin hediyelerini de takdim etti.

 

 

Böyle Meclis Ne Görüldü, Ne de Bir daha Görülür!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin