Botanik Park İçin İlk Kazma Vuruldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi Botanik Park için ilk kazmanın vurulduğunu belirterek, ‘’Bölgemiz ve ülkemizde örnek projelerden birini daha Botanik Park Projesi ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’

Ülkemizde en zengin aromatik, endemik, tropikal ve botanik özelliklerine sahip şehrimizin bu özelliklerini; rengarenk çiçeklerin ahengiyle yapımını hızla başlanan Bilecik Belediyesi Botanik Park Projemiz ile süsleyeceğiz.

 

Bilecik; gerek ekonomik, gerek tarihi gerekse yeşili ile Ülkemizde öne çıkan bir şehir. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı açısından şuan Paris, Londra, Berlin gibi Avrupa’nın metropol şehirleri geride bırakan bir şehir. Yapımı başlanan Botanik Parkımız ile bu özelliğini ön plana çıkartarak adından söz ettireceğine eminiz.

Şehrimizin son yıllarda öne çıkan turizm potansiyeli bizleri ziyadesi ile memnun etmekte. Bu turizm potansiyelini doğru ve verimli kullanmak adına bizlerde Bilecik Belediye Başkanlığı olarak turizm noktalarımızın genişlemesi ve canlanması doğrultusunda Botanik Park Projemizi, Bilecik’imizin eski yerleşim alanı olan vadimizde yeniden canlandırarak turizme açmayı hedefliyoruz.

 

Tamamlandığında kültürel zenginliklerin doğal güzellikler ile buluşacağı projemizde yok yok… Seyir terasları, doğal yürüyüş yolları, süslü çeşmeler, kristal sera, kafeteryalar ve restoranlar, doğal görünümlü süs havuzları ve envai çeşit süs bitkileri ile donatılacak. Çiçeklerin eşsiz kokusu ile hemşerilerimiz ve gelen ziyaretçilerimiz kendilerini cennetten bir bahçenin içerisinde bulacaklar.

 

2019 yılının ilk çeyreğinde hizmete açmayı planladığımız Bilecik Belediyesi Botanik Park, Edebali Vadisi’nde doğal sit alanı içerisindeki 12.500 metrekare alanda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecek. Projemizin ülkemize ve Bilecikli hemşerilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Botanik Park İçin İlk Kazma Vuruldu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin