BİR GÜNLÜK KAYMAKAMLIK HEYECANI YAŞADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, okullarda yaptığı incelemeler sırasında öğrencilerde hedefe yönelme ve motivasyon eksikliği görmesi üzerine bir proje çalışması başlattı.

Projeye göre her ay bir öğrenci sabah okulundan makam aracıyla alınacak Kaymakamlık makamına getirilerek kendisine akşama kadar Kaymakamlık görevi verilecek.

 

 

Demirköy 60.yıl Osman Şıklar İlköğretim okulundan 12 yaşındaki 7.sınıf öğrencisi Bilge Yel, tüm arkadaşlarının izlediği bir şekilde okulun kapısından makam aracıyla alınarak Pazaryeri Kaymakamlığına getirildi.

Kaymakam Sağır, Başlattığımız bu örnek proje ile ilk gün Pazaryeri Demirköy 60. Yıl Osman Şıklar İlköğretim Okulu’ndan 12 yaşındaki 7. Sınıf öğrencisi Bilge Yel, kızımızı sabah okulundan tüm arkadaşlarının önünde makam aracıyla alarak Kaymakamlık makamına getirdik. Burada kendisine görev verme yetkisi verdik. Bu yaptığımız proje çalışması öğrencileri çok çalışıp okuyarak belirli makamlara gelmesi bakımından heyecanlandırdı bir nevi onları okumaları için motivasyon oldu arkadaşları makam aracına binerken gıpta ile izlediler.

 

 

 

Bundan sonra her ay bir okulumuzdan derslerinde ve alanlarında başarılı bir öğrenciyi burada ağırlayarak çok okumaya kendilerine Kaymakamlık gibi hedefler koymalarını uygulamalı olarak burada ağırlayarak teşvik etmiş olacağız. Ben bu uygulamayı Jandarma, Polis gibi çocukların ileride hangi meslekleri seçmeleri konularında diğer kurumlarda da ay bir öğrenciyi görevlendirmeleri yönünde çalışmaları başlatmayı düşünüyorum” dedi.

 

Kaymakam refiki öğrenci Yel, okulundan makam aracıyla alınarak makama getirilmesinin çok heyecan verici ve güzel bir duygu olduğunu belirterek, “ Bu gün çok sevinçliyim ve mutluyum böyle köyümden alınıp buraya getirilirken çok heyecanlandım şuan dan itibaren hedefim okuyarak Kaymakam olmak” dedi.

 

 

Yel, makamda ilk olarak Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Proje Birim Sorumlusu Sevcan Akıncı’yı ağırlayarak bilgi aldı ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ( SYDV ) mütevelli heyeti toplantısına katıldı.

BİR GÜNLÜK KAYMAKAMLIK HEYECANI YAŞADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin