Bilecik’ten Türkiye’ye örnek olacak proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Hasan Öz ve Yenipazar İlçe Müdürü Salih Kalçık ile birlikte Yenipazar Danişment Köyünde hayata geçirdiği “Hayvancılık Özelinde Köy Bazlı Birlikte Üretim Modeli Projesi” alanın da incelemelerde bulundu.

Danişment Köy Muhtarı Osman Kaplan ile birlikte Projenin sahip olduğu Ağılda incelemelerde bulunan İl Müdürü Yoldaş, Küçükbaş hayvanların durumları hakkında bilgiler alırken, Şirkete yeni alınan Yem Karma Makinesi ile Traktörde incelemeler de bulundu.

“2022 tarihinde tamamlamış olacağız”

Konu ile ilgili konuşan İl Müdürü Yoldaş “İlimizden Ülkemiz Tarımına örnek olacak bir projeyi bundan 2 sene önce Danişment Köyümüzde hayata geçirmiştik. Projemizin adı “Hayvancılık Özelinde Köy Bazlı Birlikte Üretim Modeli Projesi” olup, Başlama tarihimizi 2019 da belirleyip 3 yıl içerisinde 2022 tarihinde tamamlamış olacağız. İlk etapta 2000 baş kapasiteli Süt/Et Koyunculuk İşletmesi. Sonraki aşamada 500 baş kapasiteli Süt Sığırcılığı İşletmesi olarak planladığımız hedefimize adım adım ilerliyoruz.” dedi.

“%100 destek sağlayacağız”

Proje ile 19 hayvancılık işletme maliyeti yerine bir işletme maliyetini sağlayacağını belirten Yoldaş, “İl Müdürlüğümüzün sağlamış olduğu Teknik Deste ile yürütülen projeye, 8 adet Koç Desteği sağlamış bulunmaktayız. Ayrıca 200 Dekar alanda Mera Islah ve amenajmanı gerçekleştirecek olup, 2021 yılı içeresinde Yem Bitkileri Ekilişi bazında tohum teminin de % 100 destek sağlayacağız. Çiftçi Katkısı ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 14. Etap Kapsamında destekleme veya Bakanlığımızda mevcut bulunan başka bütçe kalemlerinden bu projemizin finansmanın sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“6 Milyon TL’ye çıkartılması hedeflenmektedir”

Profesyonel yönetilecek bir hayvancılık işletmesi ve entegre tesis kurdurduğunu aktaran İl Müdürü Yoldaş; “yıllık bazda Danişment köyünde elde edilen 900 000 TL’lik gelirin %666 arttırılarak 6 Milyon TL’ye çıkartılması hedeflenmektedir İl/İlçe Müdürlüğümüz danışmanlığında ve kontrolünde “Danişment Tarım Hayvancılık Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ‘ne bilimsel bilgi ışığında profesyonelce, Bu proje ile nihayetinde mevcut köyde katma değeri yüksek hayvansal ürün üretimi (Danişment Sütü, Peyniri, Yoğurdu Vb.) yaptırılarak yurt içine ve yurt dışına pazarlattırılabileceği ve ilgili köyde mevcut durumu tersine dönüştürecek bir hayvancılığın sürdürülebilir kılınarak diğer köylerimize de örnek olacağının kanaatindeyim” diye konuştu.

Bilecik’ten Türkiye’ye örnek olacak proje
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin