Bilecik’ten Suriye Seferberliği 6 Mart’ta “Vicdan Konvoyu” Gidecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’de zulüm gören kişilere destek amacıyla gerçekleşen ve bazı dernek ile vakfın temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bölgedeki insanlara yardım kampanyası kararı alındı.

Memur-Sen İl Binasında yapılan toplantıya Memur-Sen, İHH, Erbakan Vakfı, Cihannuma Derneği ve TÜGVA temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda, Doğu Guta, Afrin, İdlib, Hama, Azez ve Arakan’da yaşayan ve zulüm altındaki mağdurlara, kent genelinde düzenlenecek kampanya aracılığıyla un, şeker, sıvı yağ, çocuk maması, süt, kuru gıda, bakliyat, hijyen paketleri, battaniye ve barınma malzemeleri gönderilmesi kararlaştırıldı.

 

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, yaptığı açıklamada, 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta bölgesinin, 5 yılı aşkın bir süredir Esed rejimi tarafından muhasara altında tutulduğunu söyledi.

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Yıldırım, “Açlık, susuzluk başta olmak üzere insani krizin zaten derin olduğu bu bölge, son haftalarda yoğunlaşan saldırılarla kısa süre içerisinde yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir toplu mezara dönüştü. Her gün binlerce bombanın atıldığı Doğu Guta’da son 3 ayda 700’den fazla kişi hayatını kaybetti. Binlerce insanın yaralandığı bu bölgede insani kriz hat safhaya ulaştı. Kuşatma altındaki insanlar, fotoğraf ve videolarla dünya kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyor. 2013 yılından itibaren çocuk ve bebeklerin gıda yetersizliğinden; yaralıların da tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı öldüğü ya da ölmek üzere olduğu kaydediliyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

STK örgütleri olarak geçmişte Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da insani yardımlarımızla mazlumların yanında olduklarını, bugün de Suriyeli ve Arakanlı mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini aktaran Yıldırım, “Bu amaçla başlattığımız yardım kampanyamıza diğer kampanyalarımızda olduğu gibi inşallah tüm Bilecikliler hangi görüşte olursa olsunlar insanlık namına destek vereceklerdir. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Yardım çalışmalarımız Suriye ve Arakan merkezli olacak. Nakdi ve ayni yardımların gönderileceği yerlerle ilgili ayrıntılı bilgileri, ilerleyen dönemlerde tekrar kamuoyuna duyuracağız.” dedi.

 

Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Selöz de Suriye hapishanelerindeki kadınların özgürlüklerini talep etmek amacıyla İstanbul’dan Hatay’a, 6 Mart’ta “Vicdan Konvoyu”nun gideceğini hatırlattı.

Memur-Sen İl Başkan Selöz, “Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu 6 Mart’ta İstanbul’dan yola çıkıyor. Türkiye’den kadınların öncülüğünde 55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden kadınların yola çıkacağı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Hatay’dan dünyaya seslenecek olan konvoya binlerce kadın katılacak.” dedi.

Bilecik’ten Suriye Seferberliği 6 Mart’ta “Vicdan Konvoyu” Gidecek
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin