HURMANIN MEMBAĞI BAŞKÖY

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, merkez Başköy’de ”Trabzon hurması” hasadına katıldı.

Vali Şentürk, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, Başköy Muhtarı Mehmet Karasu, Baştacı Kadınlar Derneği Gülsün Karasu ve üyeleri ile birlikte Trabzon hurması bahçesinde hasat etkinliğine katılarak, sezonun bereketli ve bol kazançlı olmasını diledi.

Trabzon hurması yetiştiriciliğinin merkez Başköy, Bekdemir, Küplü ve Bayırköy ile İnhisar ilçesinde 468 dekar alanda yapıldığını ifade eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Bilecik’te güzellikleri sayarak bitiremiyoruz. Ürün çeşitliliğimizde öyle. Her mevsimin ayrı bir güzelliği var, ayrı bir ürünü var. İlimizde 2019 yılında 700 ton Trabzon hurması üretimi gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ”Cennet Hurması” projesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce kabul edildi. Uygulamaya geçen proje ile Başköy Baştacı Kadınlar Derneğince ürünün daha iyi değerlendirilmesini sağlamak amacıyla bir kurutma serası oluşturuldu. Burada tamamen doğal olarak yetişen Trabzon hurmasının katma değerini yüksek bir hale getirip ve piyasaya sürerek, üreticimizin bütçesine daha fazla katkı sağlar hale getirmek istiyoruz. Sezonun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

Trabzon hurması bahçesinde incelemede bulunan Vali Şentürk daha sonra beraberindekilerle birlikte 72 bin 910 lira bütçeyle yapılan serada Trabzon Hurması kurutma işlemlerinin yapımını yerinde görerek, Başköy Baştacı Kadınlar Derneği üyelerinden bilgi aldı.

default

HURMANIN MEMBAĞI BAŞKÖY
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin