BİLECİK’TE SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu adlı etkinlik ile trafikte bisiklet kullanımının önemi anlatıldı.

Belediye binası önünde bir araya gelen kadınlar önce bisikletlerini süslediler, daha sonra şehir merkezinden ilerleyerek, Cumhuriyet meydanına doğru bisiklet sürdüler.

Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin de etkinliğe katılarak, bisikletlilerin heyecanını paylaştı.

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, bisikletin doğa ve çevreye olan katkısı sloganlar eşliğinde duyurulurken, şehir merkezinden geçen bisikletlilere, esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

‘’BİSİKLET KULLANIMININ ARTIRILMASI VE ÖZENDİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ’’

Etkinlik öncesi bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin, düzenledikleri birçok etkinlik ile bisiklet kullanımının artırılması ve özendirilmesini amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi.

‘’Aslında bu tür etkinlikler uluslararası boyutlarda gerçekleştirilen aktiviteler. Biz de önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek yapmak istiyoruz. Bu konuda Sağlıklı Kentler Birliği üyesi bir belediye olarak almış olduğumuz ödüller de var. Arabadan uzaklaşıp bisiklet kullanımının artırılması ve özendirilmesini istiyoruz. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Bu tür etkinlikler, insanları ve bizleri çok mutlu ediyor. Aslında hala da pandeminin etkileri devam ediyor. Katılımın çok olmaması adına çok duyuru yapmadık açıkçası. Ama bu etkinliği yaşatmaya devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

Müzik eşliğinde Cumhuriyet Meydanına ulaşan bisikletlilere burada sağlıklı yaşam egzersizleri anlatıldı ve zumba dansı yapıldı.

Etkinlik, Başkan Şahin ve eşi Serpil Şahin’in çocuklara şeker dağıtması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

BİLECİK’TE SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin