Bilecik’te Kaç Kişi ”Seyahat izin” Belgesi Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak amacıyla mücbir sebebi olan vatandaşların yolculuk yapabilmesi için il merkezi ve ilçelerde ”Seyahat İzin Kurulları” oluşturuldu.

Şehirler arası hareketliliği azaltmak için başlatılan çalışmalar kapsamında il genelinde oluşturulan ”Seyahat İzin Kurulu”na başvuran bin 495 kişiye 16 araca seyahat izin belgesi verildi.

Bilecik Belediye Otogarında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak başkanlığında, emniyet, belediye, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisinden oluşan kurul, vatandaşların genelgede belirtilen zaruri şartları taşımaları halinde şehirler arası yolculuk yapmak isteyen vatandaşların taleplerini takip ediliyor.

Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş veya gidiş/geliş için 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli oluyor.

Seyahat İzin Belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartıyla kullanılabiliyor.

KİMLER BELGE ALABİLİR?
Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca, Şehirler arası hareketliliği azaltmaya yönelik istisnaları belirleyen ek genelge kapsamında;

Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler:
– Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.
– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.
– 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.
– Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?
• Türkiye.gov.tr e-devlet kapısı ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılıyor.
• Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e-Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form doldurulma işlemi gerçekleştiriliyor.
• Seyahat İzin Kurulu’na iletilen başvuru kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor.
• Değerlendirme sonrası başvuru sahiplerine “başvurunuz kabul edilmiştir” ya da “başvurunuz ret edilmiştir” şeklinde SMS gönderiliyor.
• Başvurusu kabul edilen vatandaşlar otogarlarda bulunan başvuru masalarından TC kimlik numaraları ile doğrulama yapabilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

Bilecik’te Kaç Kişi ”Seyahat izin” Belgesi Aldı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin