Bilecik’te İpekböcekleri İlk Meyvesini Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihi Günüören Köyü’nde Osmaneli Belediyesi’nin katkılarıyla geliştirilme aşaması devam eden İpekböceği yetiştiriciliği ilk kozalarını verdi.

Belediye Başkanı Münür Şahin’in girişimleri neticesinde Osmaneli’nin tarihi Günüören Köyü’nde turizmi geliştirmek amacıyla başlatılan ipekböceği yetiştiriciliği meyvesini verirken, ilk koza üretimi yapılması heyecanı yaşandı.

İPEKBÖCEĞİ KOZAYA DÖNÜŞTÜ

 

Geçtiğimiz aylarda köye ziyaret gerçekleştiren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Günüören’de bulunan Osmanlı Devleti’nden kalma tarihi konakların restorasyonuna bu yıl içerinde başlanacağını belirtmiş ve ardından köyde ipekböceği yetişçiciğinin geliştirilmesi noktasında Osmaneli Belediyesi öncülüğünde çalışmaların başlatılacağını aktarmıştı.

 

Aradan geçen sür zarfında birkaç ailenin ürettiği ipekböcekleri kozaya dönüşürken, kozalar ipek olma aşamasına geldi.

 

“Köyümüz İpekböcekçiliğinin merkezi haline gelecek”
Günüören köyü Muhtarı Nejdet Bulgurcu, “Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şashin’e gösterdiği özveri için teşekkür ederken, “İpekböceklerimiz ilk meyvelerini verdi ve böcek kozaya dönüştü . Köyümüzde bu yıl başlatılacak olan tarihi konakların restorasyonu sonrası İpekböceği üretimimiz daha da artacak ve Günüören Köyümüz İpekböcekçiliğinin eskiden olduğu gibi yine merkezi konumu haline gelecek.” dedi.

Bilecik’te İpekböcekleri İlk Meyvesini Verdi
Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Eskişehir'den Hoca

Erhan TOKAAAAA ! iKİNCİ RESMİN ALTINDAKİ YAZIYI KONTROL ET. “BELEDİYE BAKANI” DEĞİL, “BELEDİYE BAŞKANI” OLACAK.

Eskişehir'den Hoca

Evet;Yapılan haberdeki kelime hatası düzeltilmiş.

Bizi Takip Edin