Bilecik’te İlkokul Öğrencileri Robotik Kodlama’yı Öğreniyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te ilkokul öğrencilerine bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) ile robotik kodlama eğitimi veriliyor.

Atatürk İlkokulunda açılan kurslarda verilen eğitimler sayesinde fen bilimleri ve matematik gibi derslerin ezber sisteminden çıkarılıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerinin geliştiriliyor.


 

Araştırmacı konularının ön plana çıktığı eğitimler için okul bünyesinde özel bir sınıf oluşturuldu. 1/D sınıfında eğitim öğretim gören öğrencilerin bulunduğu kursta, öğrenciler robotik kodlama sayesinde birbirinden farklı boyutlarda robotlar hazırlıyor.

 

Kurs öğretmeni Serkan Türkay, Eğitim vermek için Eskişehir’den Bilecik’ geldiğini belirterek, “Bilecik Atatürk İlkokulu 1/D sınıfından 10 öğrenci ile gerçekleştirdiğimiz 12 oturumdan oluşan robot ve kodlama çalışması tamamlamış bulunuyoruz. Bu süreç içinde çocuklar için özel geliştirilmiş robot kitleri ile çalıştık. Çocuklarımız robot kitlerinde yer alan parçaları öğrenip montajını gerçekleştirerek kendi robotlarını oluşturup ilk kodlarını yazdılar. Her oturumda farklı sensör ve bileşenlerle çalışıp robotlara görev vermeyi öğrendiler.” dedi.

 

“Çizgi İzleyen Robot” ve “Temizlik Robot”
Türkay, “Çocukların öğrendikleri bilgilerle çalışma sonunda tasarımlarını ve kodlamalarını kendilerinin gerçekleştirdikleri “Çizgi İzleyen Robot” ve “Temizlik Robot” projelerini, hedeflerinin çocukların, analitik düşünce yeteneği, problem çözme becerisi, içsel disiplin, başarı ve tatmin duygusu, kendine güven, ekip halinde çalışma kültürü edinmesi gerekli” diye konuştu.




Bilecik’te İlkokul Öğrencileri Robotik Kodlama’yı Öğreniyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin