BİLECİK’TE HIDIRELLEZ KUTLAMALARI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Sarmaşıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde ”Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı” etkinliği düzenlendi.

Vali Bilal Şentürk, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Sarmaşıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Kayadelen ile köylüler, dernek tarafından yaptırılan ”Şehitlik Anıtı”na çiçek bırakarak, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

Vali Şentürk, yapılan duaların ardından yaptığı konuşmada, Bilecik ve ilçelerinde hatta köy ve mahallelerinde Hıdrellez etkinliklerinin yoğun ilgi gördüğünü, gurbette olan İstanbul ve diğer illerde yaşayan insanların gelenek ve göreneklerine sahip çıktığını söyledi.

 

”Bir devleti ve milletli güçlü kılan, bireylerin birbirine olan kuvvetli gönül bağlarıdır” vurgusunu yapan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Geçmişte de bu birliktelik vardı bugünde var yarında olacak. Türk milleti birliğini ve dirliğini gösterdiği sürece, kendi özünü, çekirdeğini güçlü kıldığı sürece Türk milletini kimse deviremez. Bu tablo bunu gösteriyor. Bu etkinliğin diğer güzelliğinin de beşikten 93 yaşına kadar toplumun her nüshasında her kesiminden her çağdan birileri burada bir araya geliyor. Bizim birleştirici hususlarımız düğünlerimiz ve cenazelerimizdir ama hıdrellez gibi etkinliklerde onlarında ötesinde çok daha kapsamlı ve katılımlarla kaynaşma duygularımızı güçlendiriyoruz. Bu gelenekler daim olsun. Aynı tepsiden beraber yemek yeme geleneğimizi yitirmeyelim. Biz birbirimizin kaşığını kullanan, aynı bardaktan su içen bir milletiz. Böyle olduğu için biz Türk milletiyiz.”

 

Milletvekili Selim Yağcı, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Yaman, Dernek Başkanı Kayadelen ve Mahalle Muhtarı Kadir Kayadelen’in birlik ve beraberlik mesajlarına yer verdiği konuşmaların ardından köyün en yaşlı annelerine çiçek verildi

 

Halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlik Vali Şentürk, Milletvekili Yağcı ve beraberindekilerin geleneksel ”Yaren” yürüyüşüyle sona erdi.

Vali Şentürk daha sonra Gökpınar köyünde de düzenlenen hıdrellez etkinliğine katılarak, köylülerle sohbet etti.

 

 

Belediye Başkanı Semih Şahin, Dereşemsettin, Okluca ve Gülümbe köylerinde gerçekleştirilen Hıdırellez Bayramı etkinliklerine katılarak, bayram coşkusunu yaşadı.

 

Ziyaretleri hakkında sosyal medya hesabında açıklama yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, ‘’Bahar’ın gelişini simgeleyen Hıdırellez Bayramını; Dereşemsettin, Okluca ve Gülümbe köyümüzdeki halkımızla birlikte kutladık. Hıdırellezin ülkemiz ile tüm dünyada barışı, sevgiyi ve güzellikleri beraberinde getirmesini diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

BİLECİK’TE HIDIRELLEZ KUTLAMALARI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin