Bilecik’te Genç Çiftçilere Hibe Hayvanların Dağıtımı Yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında hibe hayvanların dağıtımı tamamlandı.

Dağıtımlara bizzat katılan İl Müdürü Necmettin Yoldaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, projeyle Bilecik genelinde bu yıl 30 kişiye 1020 küçükbaş hayvan ile 82 kişiye 410 büyükbaş hayvanın dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Projenin hayvancılığa önemli katkı sağlayacağını anlatarak, şunları kaydetti:

“Bakanlığımız Ve Müdürlüğümüz Olarak Çiftçilerimizin Daha Profesyonel Tarım Yapmasını Her Zaman Desteklemekte Olup, Bu Proje İle Boşalan Köylerin Tekrar Canlanmasını Amaçlıyoruz. Projeden Faydalanan Tüm Genç Çiftçilerimizin Başarılı Olacağına Gönülden İnanıyorum. Projelerin Girişimci Genç Çiftçilerimize, İlimiz Tarım Ve Hayvancılığına ve İlimiz Ekonomisine Büyük Katkı Sağlayacaktır.

Hayvanlarını teslim alan üreticiler 3 yıl boyunca bunları damızlık olarak kullanıp, et ve sütünden elde ettikleri gelirler işletmelerine katkı sağlayacaktır. İlimiz bitki örtüsü bakımından küçükbaş hayvan yetiştirilmeye çok uygun. Bu tür projelerle hayvancılığın daha fazla gelişeceği kanaatindeyim. Proje kapsamında 18 ve 40 yaş arasındaki çiftçilerimize devletimiz tarafından verilen hayvanların tamamı hibe olarak veriliyor.

 

Genç Çiftçi Projelerinin önemine değinerek, çiftçilerimizin üretime katkı sağlayabilmeleri için teşvik edici bir güç olacağı kanaatindeyim. Üreticilerimizin her daim yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz. Alan vatandaşlarımıza hayırlı bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Bilecik’te Genç Çiftçilere Hibe Hayvanların Dağıtımı Yapıldı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin