BİLECİK’TE ÇOCUKLAR OKULA BİSİKLETLE GİTTİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan ”Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” etkinliği kapsamında öğrenciler, bu yıl da farkındalık oluşturulması amacıyla, okullarına bisiklet ile gitti.

‘’Haydi Çocuklar Bisikletle Okulla’’, ”Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller” sloganları ile gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar; Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde bir araya geldiler, daha sonra Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokuluna bisiklet ile gittiler.

 

Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan ve şu ana kadar birçok güzel projeye imza atan Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte; öğrencilere, bisiklet ile ulaşımın faydaları, bisiklet ile ulaşımda uyulması gereken kurallar ve diğer yaya ve sürücülerin bisikletlilere karşı uymakla yükümlü olduğu kurallar hatırlatıldı.

 

Gerçekleştirilen etkinliklere; ‘’Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, Okul Müdürü Erol Tuna, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Program öncesi Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan proje hakkında bilgi verirken, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise öğrencilere, bisiklet kullanımının faydaları ve trafikte uyulması gereken kurallarını anlattı.

 

Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışmayı sergilediklerini kaydeden Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan şunları söyledi:

‘’Bugün çocuklarımızla birlikte ‘’Haydi Çocuklar Bisikletle Okula’ ‘etkinliği için bir araya geldik. Dün Stadyum önünden Dursun Fakih Ortaokulu’na bisiklet ile ulaşım sağladık. Bugün ise Kültür ve Kongre Merkezi önünden okulumuza bisiklet ile gittik. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Dünya Sağlık Örgütüne üye bir kuruluş. Biz de Bilecik Belediyesi olarak Sağlıklı Kentler Birliğinin bir üyesiyiz ve güzel projeler ile katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz. Düzenlediğimiz Haydi Çocuklar Bisikletle Okula projemiz ile çocuklarımızı hareketli ve sağlıklı yaşam konularında bilinçlendirmek istiyoruz. Faaliyetlerimiz kapsamında dün teorik anlamda güvenli sürüş tekniklerini anlattık onlara. Bugün de uygulamalı olarak okullarımıza bisiklet ile gidiyoruz. Neden okula bisikletle gidiyoruz? Daha sağlıklı olmak için, doğaya sıfır karbon salımı için. Çevreyi korumak ve duyarlı olmak için. Çocuklarımız da yoğun ilgi gösterdiler ve bizler de bu anlamda farkındalık oluşturmak hedefimizi gerçekleştirmiş olduk.’’ ifadelerini kullandı.

 

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise ‘’Etkinliklerimiz kapsamında dün okullarımızda öğrencilerimize yönelik teorik eğitimler verdik. Bugün de projemiz kapsamında ikinci kez okulumuza bisiklet ile gidiyoruz. Eğitimlerde ve uygulamalarda çocuklarımıza güvenli sürüş teknikleri yanı sıra, kask kullanımı, kurallara uyma, alınması gereken tedbirler şeklinde eğitimler veriyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Etkinlikte ayrıca çocuklara; Bisiklet kullanımı ve faydaları ile trafik kurallarının olduğu broşürler dağıtıldı.

BİLECİK’TE ÇOCUKLAR OKULA BİSİKLETLE GİTTİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin