Bilecik’te alkollü içecek satışı yasaklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasındaki içki satışı yasağı, Bilecik’te de uygulanacak.

Bilecik’te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen gün ve saatlerde market, bakkal ve gıda satışı yapan iş yerlerinde alkollü içecek satışı yasaklandı.

Bilecik Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan karar duyuruldu.

Buna göre, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde açık kalmasına izin verilen market, bakkal gibi iş yerlerinde sokağa çıkma kısıtlaması süresince alkollü içecek satışında bulunulmaması kararlaştırıldı.

Açıklamada, alınan karara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacağı da kaydedildi.

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İl Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereği Vali Bilal Şentürk başkanlığında toplanarak aşağıdaki karar alınmıştır.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde, açık kalmasına izin verilen market, bakkal vb. işyerlerinde; sokağa çıkma kısıtlaması süresince alkollü içecek satışı yapılmamasına,

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgili maddeleri gereğince, idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195nci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; karar verildi.

Bilecik’te alkollü içecek satışı yasaklandı!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin