BİLECİK’TE 23 NİSAN COŞKUSU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜZÜN DİREKSİYONU ELİNE ALDI!…

Bilecik’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı üyeleri Cumhuriyet meydanında bir araya geldi.

Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Berna Pamukçu, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile partililerin katıldığı törende, Atatürk anıtına çelenk konulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 TÜZÜN: ‘’23 NİSAN 100 YILLIK BİR DESTANDIR’’
Burada günün anlam ve önemine dair bir açıklama yapan Milletvekili Yaşar Tüzün, 23 Nisan’ın yüz yıllık bir destan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Öncelikle Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum. Başta tüm Bilecikli hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.23 Nisan aslında 100 yıllık bir destan. Böylesine bir destanın oluşmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz. ”dedi.

“BU BAYRAM İÇİN ÖNEMLİ OLAN YÜREKLERDEKİ KALABALIK VE COŞKUDUR’’


Belediye Başkanı Semih Şahin ise konuşmasında salgın dolayısıyla meydanların yerine balkon ve pencerelerinden kalabalıkların olduğunu belirterek, ‘’Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi yüreklerde pırıl pırıl duruyor. Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bu koşullarda bayramımızı az insanla sesiz bir şekilde kutluyoruz ama hepimizin yüreğinde, özellikle çocukların yüreğinde Atatürk sevgisi Cumhuriyet sevgisi hala pırıl pırıl duruyor. Önemli olan yüreklerdeki kalabalık ve coşkudur. Onun yeterince bu kentte arttığına inanıyorum ve daha da çok artacak inşallah.” İfadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar ise Cumhuriyetin 100.yılının özel bir anlamı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bugün Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılını kutlama programı çerçevesinde biz Cumhuriyet Halk Partililer dar bir kadroyla bu anlamla günü kutlamak adına bugün Atamızın manevi huzurunda ona manevi saygımızı göstermek amacıyla çelengimizi koyduk. Saygı duruşumuzu ve İstiklal Marşımızı okuduk. Tabi bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün egemenliğin tek kişiden alınıp kayıtsız şartsız halka verilişinin 100. Yıl dönümü. Bizlere bu güzel vatanı bu güzel bayramı hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve bize bu güzel vatanı emanet atma bağlamında canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Açıklamanın ardından CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, İlçe Başkanı Berna Pamukçu ve diğer katılımcılar, ellerindeki renkli bayrakları havaya bıraktı.

BİLECİK BELEDİYESİ TARAFINDAN ÜSTÜ AÇIK OTOBÜS CADDE VE SOKAKLARI GEZDİ
23 Nisan Bayramı etkinlikleri daha sonra Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan üstü açık otobüste cadde ve sokaklar gezildi.

Evlerinin balkon ve pencerelerinden bayrak ve balonlarını sallayan çocuklar üstü açık otobüse el sallayarak eşlik etti.
Üstü açık otobüs gün boyunca Bilecik’teki bütün mahalleleri gezerek, çocukların ve velilerinin 23 Nisan Bayram coşkusuna eşlik edecek.

BİLECİK’TE 23 NİSAN COŞKUSU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin