BİLECİKLİ KADINLAR YERLİ ÜRETİP, MİLLİ TÜKETEREK, EKONOMİYE KATKI VERİYOR

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “Yerli Üretir, Milli Tüketir” sloganı ile başlatılan proje kapsamında Bilecikli AK Partili kadınlar, Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attılar.

Yerli üretim ve Türk yapımı mallara yönelik farkındalığa dikkat çekmek ve yerli üretim olan ürünleri kullanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte kadınlar, çorba pişirip, çörek ve börek yaparak, satışa sundular.

 

El emeği göz nuru eserlerin de satışının yapıldığı program, Bilecik Belediyesi Kültür Sitesinde gerçekleştirildi.

 

Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can da etkinliğe katılarak, çalışmaya katkı sağladılar. Her biri el emeği ve  yerli malzemeler kullanılarak yapılmış, Bilecik’e özgü çorbalar, yaprak sarmalar, börekler, pastalar, köy ekmeği, mantı ve el işinden oluşan örgüleri görücüye çıktı.AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit, “Bugün Yerli Malı ve Tutum Haftası kapsamında kültür sitesinde hanımlarımızla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Kadın Kolları Genel Merkezimizin talimatlarıyla bu etkinliğimizde kadın girişimlerimizin desteklenmesi, yerli tüketim, milli tüketim, tasarruf ve tutum konularına özellikle vurgu yapmak istiyoruz. Bu nedenle katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm Bilecikli hanımları davet ediyoruz” dedi.

 

 

“LÜTFEN HERKES YERLİ ÜRETİM VE MİLLİ TÜKETİME ÖNEM VERSİN. BU ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİDİR’’

Program hakkında bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Nihat Can, düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekti.

Gerçekleştirilen programda katkısı olan bütün paydaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Nihat Can; şunları söyledi:

‘’AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından “Yerli Üretir, Milli Tüketir” sloganı ile başlatılan proje kapsamında Bilecikli AK Kadınlar Türk yapımı mallara yönelik farkındalığa dikkat çekmek ve yerli üretim olan ürünleri kullanmaya teşvik etmek amacıyla güzel bir faaliyeti ortaya koydular. Bizler de her biri el emeği olarak yerli üretilmiş ürünlerin olduğu programda onları yalnız bırakmadık. Tüm yurtta olduğu gibi Dirilişin Şehri Bilecik’imizde de Yerli Malı haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek bu konuda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bizler de bu buluşmamızda Yerli ve Milli üretimin, Yerli Malın önemini ve gerekliliğini hatırlama ve bu alanda yapılan çalışmaları ele almak için bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Emine Erdoğan’ın yakın takibi ve ilgisi ile her alanda yerli ve Milli üretim seferberliği başlatıldı. Bizler de Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik olarak 2023 Türkiyesi’ne hazırlandığımız bu süreçte her alanda olduğu gibi Yerli ve Milli Üretimde de üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu gösterdik. Böyle anlamlı bir çalışmada yer alan AK Kadınlarımızın her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

Stantlarda sergilenen ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can, alışveriş yaparak, düzenlenen kampanyaya katkı sağladılar.

BİLECİKLİ KADINLAR YERLİ ÜRETİP, MİLLİ TÜKETEREK, EKONOMİYE KATKI VERİYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin