BİLECİKLİ KADINLAR AĞAÇLARA DUYGULARINI YAZDI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te bir araya gelen kadınlar; ‘’Köklerinden Gökyüzüne Kadar Kadının Rengi’’ adlı etkinlik kapsamında yürüyüş yaptı, daha sonra ağaç gövdelerine duygu ve düşüncelerini içeren kağıtlar yapıştırdı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadınlar, Bilecik Belediyesi Sultanevi Yöresel Lezzetler Evi önünde bir araya geldi daha sonra şehir merkezinde yürüyerek, Şadırvan ve İl Kütüphanesi önünde bulunan ağaçlara, duygu ve düşüncelerini içeren kağıtlar yapıştırdı.

 

Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can, gerçekleştirdikleri faaliyet hakkında yaptığı açıklamada; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

‘’Belediyemiz organizasyonunda, ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının iştirakleriyle kadınlar olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Kadının rengi üzerinden gitmek istedik. Her kadının bir rengi vardır. Her kadın bir rengi temsil eder. Kadın bazen siyahtır, hüznü temsil eder, bazen laciverttir. Kadın bazen mordur, bazen pembedir. Kadın annedir, kadın hayatın her yerinde vardır. Biz de bunu paylaşmak ve herkesin düşüncesini almak için ağacımıza Köklerinden Gökyüzüne Kadar Kadının Rengi şeklinde bir farkındalık projesi başlattık. Bütün hanımefendiler buraya gelip duygu ve düşüncelerini aktarabilirler.’’ ifadesini kullandı.

 

Nesrin Can ve beraberindeki kadınlar daha sonra Şehir merkezindeki Şadırvan ve İl Kütüphanesi önünde bulunan ağaçlara duygu ve düşüncelerini içeren kadınlar daha sonra şehir merkezindeki işyerlerinde çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek, çiçek hediye etti.

BİLECİKLİ KADINLAR AĞAÇLARA DUYGULARINI YAZDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin