Bilecik’in Adını Ertuğrul Olarak Değiştirelim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk olarak 2014 yılında Ahmet Davutoğlu Söğüt şenliklerinin ardından ziyaret ettiği Bilecik’te, isim değişikliği fikrini ortaya atmıştı.

 

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’nun son oturumunda, Bilecik’in adının değiştirilmesi önerisinde bulundu.Şehre geleli yaklaşık 6 ay olduğunu söyleyen Vali Büyükakın, bu sürede pek çok çalışma yaptığını anlattı:

 

“ERTUĞRUL OLARAK DEĞİŞSİN”

Böyle bir çalışmanın arkasında çok güçlü bir üniversite desteği gerektiğini kaydeden Bilecik Valisi, “Bilecik belki çok radikal bir tavsiye olacak ama adı da değiştirilebilir. Belki ‘Ertuğrul’ adı da verilebilir. Bunlar tartışılsın, konuşulmaya başlansın diye söylüyorum. ‘Ertuğrul’ ismi verilerek şehirler kuran şehir olduğu tekrar hatırlanarak Bilecik’i ‘Ertuğrul’ adıyla yeniden diriltmek, şehirler kuran bir şehir olarak yeniden ayağa kaldırmak olabilir. Belki miladı tartışmaların merkezi yapmak, ortak projeler yapmak ve bu bizim yatay mimarı, dikey mimarı tartışmamızın ete kemiğe bürünebildiği gibi olarak Bilecik’in pilot il seçilmesi, adının yeniden değiştirilmesi, Söğüt ruhuna uygun yeniden konumlandırılması şeklinde bir proje şeklinde tasarlanması söz konusu olabilir”

 

 

“Bilecik’in isminin ‘Ertuğrul’ olması için konuşulup, tartışılsın”

Vali Tahir Büyükakın, konuşmasında önemli bir fikri ortaya atarak, “Bilecik belki çok radikal bir tavsiye olacak ama adı da değiştirilebilir. Belki ‘Ertuğrul’ adı da verilebilir. Bunlar tartışılsın, konuşulmaya başlansın diye söylüyorum. ‘Ertuğrul’ ismi verilerek şehirler kuran şehir olduğu tekrar hatırlanarak Bilecik’i ‘Ertuğrul’ adıyla yeniden diriltmek, şehirler kuran bir şehir olarak yeniden ayağa kaldırmak olabilir. Belki miladı tartışmaların merkezi yapmak, ortak projeler yapmak ve bu bizim yatay mimarı, dikey mimarı tartışmamızın ete kemiğe bürünebildiği gibi olarak Bilecik’in pilot il seçilmesi, adının yeniden değiştirilmesi, Söğüt ruhuna uygun yeniden konumlandırılması şeklinde bir proje şeklinde tasarlanması söz konusu olabilir” dedi.

Bilecik’in Adını Ertuğrul Olarak Değiştirelim
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin