BİLECİK’E MÜJDE DEV YATIRIM GELİYOR

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine SİNBO  Elektrikli Küçük Ev Aletleri dev yatırım yapacak.

Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesi’ne (PORSAB) yapılacak fabrika için noter huzurunda arsa tahsis sözleşmesi yapıldı.

 

PORSAB yönetim kurulu başkanı Kaymakam Bayram Sağır, Başkan Vekili Mayir Küçük, Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Fillizli, PORSAB Bölge Müdürü Muammer Yıldırım, Pazaryeri Noterliğinde Sinbo Elektrikli Küçük Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, ve beraberinde şirket Genel Müdürü Oğuz Özyiğit ile 312 dekar arsa tahsisi için sözleşme yaptı.

 

Dünyanın 85 ülkesine ihracat yapan dev kuruluş bundan sonra Pazaryeri ilçesinden dünyaya açılacak. Fabrika ilk etapta ahşap bölümünü devreye sokacak 500-600 kişi ile ilk bölümleri açıldıktan sonra toplamda 5 bin kişilik diğer bölümü Pazaryeri ilçesine hayat verecek. Fabrika tam kapasiteyle devreye girdikten sonra ilçemizdeki tüm bayan ve genç erkeklere günün standartlarına uygun sosyal güvenceleri tam bir iş imkanı doğacak.Sözleşmenin ardından açıklama yapan Kaymakam Sağır, Pazaryeri ilçesine böylesine dev bir yatırımın gelecek olmasından dolayı çok mutluyum. Yıllardır istihdam yüzünden devamlı göç veren ilçe inşallah bu tesisin hayata geçmesiyle gözle görülür bir büyüme sağlayacaktır. Yüzde yüz yerli yatırımla dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan SİNBO Elektrikli Küçük Ev Aletleri bundan sonra Pazaryeri’nde dünyaya açılacaktır. Ekonomik yönden ilçe halkının kalkınmasına öncülük yapacak olan bu tesisin ilçemiz Organize Sanayi Bölgesine açacak olan şirketin yönetim kurulu başkanı Demir’e ilçe halkı adına çok teşekkür ederim.

 

Simbo Elektrikli Küçük Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Demir, SİNBO, bu toprakların geleneksel değerlerini, evrensel değerlerle bütünleştirmeyi başarmış, dinamik bir markadır. Aynı zaman da çevre dostu Türkiye’nin en önemli küçük ev aletleri (KEA) üretim merkezlerinden birisidir. 2012 yılında dahil olduğu TURQUALITY destek programı ile bugün, yaklaşık seksen ülkeye ihracat yapan bir ’Dünya Markası’ haline gelmiştir. Hedefimiz markamızla dünyanın en büyük tedarikçisi olmaktır. Amacımız kalıcı istihdamlar sağlamaktır. İnşallah tesisimiz faaliyete geçtiğinde Pazaryeri ilçesinden tüm dünya ülkelerine açılacağız” dedi.

 

Daha sonra fabrikanın yapılacağı alanda yaptıkları incelemeler sırasında, Demir, Fabrikamız burada üretime başladıktan sonra bize tedarikçi olan birçok yan sanayi kuruluşu Pazaryeri ilçesine gelecektir dedi.

 

Fabrikanın Pazaryeri ilçesine yapılacağını öğrenen Düzce basını 5 Bin kişilik dev bir yatırımı ellerinden kaçırdıkları için kendi siyasilerine ateş püskürürken Bilecik idarecilerini ve siyasilerini kutlamayı ihmal etmedi.

BİLECİK’E MÜJDE DEV YATIRIM GELİYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin