BİLECİK YİNE MEYDANDA 15 TEMMUZU UNUTMADILAR

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 15 Temmuz darbe girişimin 2.yıl dönümünü demokrasi nöbetleriyle kutluyor.

Cumhuriyet Meydanındaki programa Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Başsavcı Cuma Çoban, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, vali yardımcıları, parti ve kurum temsilcileri ve binlerce  vatandaş katıldı.

Kahramanlık türküleri ve marşların söylenmesi, mehteran konseri ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Nihat Can, “Bir devlet düşünün, sınırları aziz ecdadımızın ve şehitlerimizin kanlarıyla çizilmiş. Bir bayrak düşünün, her bir zerresine nice canlar verilmiş. Bir millet düşünün, bu saydıklarımın hepsi için ömründen, canından geçmiş. İşte biz bu büyük devlete, böyle aziz bir millete, böyle cennet bir vatana, böyle şanlı bir bayrağa sahibiz. Çok şeyler söylenebilir, anlatılabilir, bizler nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz ve nereye gideceğimizi de çok iyi bilmek gerekir. Bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım, değerlerimize ve bizlere miras kalan bu cennet vatana hep birlikte sahip çıkalım. Atatürk’ün çizdiği bu kutlu yolda Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, bizleri çok güzel beklediğine inancım tamdır. Şükürler olsun ki çok güçlüyüz. Sarsılmaz imanımız, inancımız birilerini kızdırmış olabilir. Bırakın kızsınlar Allah bizimledir.” ifadelerini kullandı.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, “Cumhuriyeti, demokrasiyi hiçe sayan, seçilmiş iradeyi devirmek için kendi milletine kurşun sıkan, zırhlı araçlarla ezen, silah arkadaşını, amirini, komutanını, gözünü kırpmadan vuran hainler tarafından ülkemize darbe teşebbüsü yapıldığı gündür. Türk milleti bu hainlere fırsat vermemiştir. Evinde rahat oturmaktansa ülkesi için demokrasi için, gelecek için ölmeyi göze alarak alanları doldurmuştur. O gece Türk milleti, silahtan, toptan, tanktan korkmamıştır. 15 Temmuzu unutturmayacağız. Vatanımıza milletimize kast eden hainlere fırsat veremeyeceğiz.” dedi.

AK Milletvekili Yağcı, “Bu akşam bir tarihin önemli olayı anmak için toplandık. Bu rastgele bir gün değil gerçekten 15 Temmuz 2016 tarihinde iktidardan birilerini, birilerinin indirmek için yapmış oldukları bir eylem değildir. Bu bir milletin medeniyet yolculuğuna engel olmak için kurulmuş hain bir pusunun adıdır. Buna yüce Türk milleti izin vermemiştir. Unutmayacağız, unutturmayacağız.” görüşlerini aktardı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, “15 Temmuzu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutursak kanımız kurusun. Ne Yemen’i unuturuz, ne Çanakkale’yi, ne Filistin’i, ne Bosna’yı. Ne 27 Mayısı unuturuz, ne 12 Mart’ı, ne 12 Eylül’ü, ne 28 Şubatı ve ne de 15 Temmuzu. İki yıl önce bu gece hain darbecilere karşı aslanlar gibi dim dik durarak şehadet şerbetini içen 248 şehidimizi ve 2 bin 196 gazimizi de unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Toprak eğer uğrunda ölenler varsa vatandır. Bu vatan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatandır. Bu bayrak şehitlerimiz ve gazilerimiz bayraktır. Bu millet ve devletimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayaktadır. Bu vatan için toprağa düşmüş şehitlere selam olsun.” dedi.

BİLECİK YİNE MEYDANDA 15 TEMMUZU UNUTMADILAR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin