BİLECİK VALİSİ BELEDİYE BAŞKANI MI OLYOR?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Odatv’de yer alan bir habere göre AK Parti Genel Merkez’de yapılan bir toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Bilecik Vali Tahir Büyükakın’ın adının konuşulduğu iddia edildi.Habere göre AK Parti Büyükşehirlerde boşalacak olan koltuklara milletvekili sayısını düşürmemek için Valilerden aday göstereceği belirtildi.

 

Daha önceki yıllarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Vali Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en yakın isimlerden biri olduğu ifade edildi.

 

Odatv’de yer alan haber şöyle; “Bu zor duruma karşılık AKP Genel Merkezi ‘vali seçeneğini’ ortaya koydu. Belediye geçmişi bulunan, iktidara yakın ve başarılı valiler büyükşehir belediyelerine kaydırılacak. Pek çok vali uzun süredir istedikleri kentlerde başkan adayı gösterilmek için çabalıyordu. Ankara’da dün Kocaeli için önemli bir toplantı yapıldı. Saraydaki toplantıda 3 dönemini dolduran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine gösterilecek adaylar masaya yatırıldı. Toplantıda İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Bilecik Valisi Tahir Büyükakın isimleri tartışıldı.

 

HENÜZ TEBLİĞ YOK
Her iki vali de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapmış, mevcut başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte çalışmıştı. Karaloğlu ismi bilinmeyen bir nedenle olası adaylar arasından çıkarıldı.

 

Toplantının sonunda Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Nevzat Doğan ve Hüseyin Ayaz’ın büyükşehir geçmişi de bulunan Vali Büyükakın’a itiraz edemeyecekleri Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Erdoğan bu çok gizli toplantıda alınan Kocaeli kararını onayladı. Toplantıda alınan karar, gerektiği gibi gizli kalmadı. Sarayla yakın ilişki içinde olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun oğlu İsmail Karaosmanoğlu kararı kısa sürede Kocaeli kamuoyuna duyurdu. Vali Tahir Büyükakın gece geç saatlere kadar tebrik telefonları aldığı ancak henüz saraydan kendisine bir tebliğ yapılmadığı öğrenildi.”

 

BİLECİK VALİSİ BELEDİYE BAŞKANI MI OLYOR?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin