BİLECİK, TURİZMİN EN ÖNEMLİ FUARINDA YER ALIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik, 26-29 Ocak tarihleri arasında Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te, yer alıyor.

 
80 ülkeden temsilcinin katılarak “sevgi ve barış” mesajının verileceği fuarda birçok şehir kendi güzelliklerini anlatacak. Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan EMİTT’e şehrimiz; Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin katılımıyla yer alacak.
Şehirlerin, kültür, sanat ve turizm alanındaki projeleri ile yer alacağı fuarda Bilecik, başta tarihi ve kültürel değerleri olmak üzere, doğal güzellikleri, yöresel kıyafet ve yemekleri, kültürel ve sosyal yaşamdan ürünleri ile tanıtılacak.
Türkiye’nin dört bir bölgesinden fuara katılacak olan belediyelerin başkan ve yetkilileri ile bir araya gelerek, Türkiye’de yerel yönetimlerin yapmakta olduğu çalışmalar hakkında görüş alışverişlerinin yapılacağı fuarda Bilecik, başta olmak üzere, ilçeleri, beldeleri ve köyleri tanıtılacak.

 

Bilecik Belediyesi, fuar çalışmaları kapsamında yaptığı çalışmalar ile şehrimizin tarihi ve kültürel değerleri yanı sıra, çömlek yapımı ve yöresel ürün ikramları ve şehrimizi tanıtıcı görsel materyal ile katılacak.
Fuar alanında 5. Salon D540 numaralı yerinde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Bilecik’in; ayrıca kendine has damak tadı bulunan ayva ve nar lokumu, Pazaryeri helvası ve bozası gibi lezzetleri ikarm edilecek. Fuarda ayrıca, Kınık çömlekçiliği el sanatları ürünlerinin canlı performansla sunumu yapılacak.

BİLECİK, TURİZMİN EN ÖNEMLİ FUARINDA YER ALIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin