Bilecik Matematik Çalıştayına Ev Sahipliği Yaptı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde “International Workshop on Elliptic Curves, Modular Forms and Langlands Functoriality” isimli uluslararası matematik çalıştayına ev sahipliği yaptı.

Bu önemli toplantıya matematiğin Cebir ve Sayılar Teorisi’nin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Bas Edixhoven, (Leiden Üniversitesi, Hollanda) Prof. Dr. K. İlhan İkeda (Boğaziçi Üniversitesi) Prof. Dr. Winfried Kohnen (Heidelberg Üniversitesi, Almanya) davetli konuşmacı olarak katıldı.

 

İki gün süren çalıştayda eliptik eğriler, modüler formlar ve Langlands Functoriality konularında çalışan bilim insanları bir araya gelerek literatürdeki son sonuçları tartışma fırsatı buldular.

Çalıştayın Düzenleme Komitesi Başkanı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker İnam, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve kendilerini yüreklendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’a ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Cihan Darcan’a,etkinliğe sponsor olan Türk Matematik Derneği ve Matematik Araştırma Dostları (MAD) Programı’na teşekkür etti. Açılış programında, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş Prof. Dr. Bas Edixhoven’a, Dr. Öğr. Üyesi Figen Uysal Prof. Dr. K. İlhan İkeda’ya ve Dr. Öğretim Üyesi Bengi Yıldız Prof. Dr. Winfried Kohnen’e Üniversitemizin anı tabağını hediye etti.

Bilecik Matematik Çalıştayına Ev Sahipliği Yaptı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin