Bilecik Emine Bulut ve Emine Bulutlar için bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Emine Bulut ve Emine Bulutlar için bir araya gelindi.

Kırıkkale’de 18 Ağustos Pazar günü eski kocası Fedai V. (43) tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut (38) için Bilecik’te bir araya gelindi.

Sosyal medya üzerinden gruplar halinde haberleşerek Belediye Çay Bahçesi önünde buluşan Bilecik halkı, Emine Bulut’un yaşadığı anları anlatan tiyatro yaptılar ve eşleri tarafından öldürülen 5 kadının cinayete kurban oldukları yazıları okudu.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 30 Haziran 2014 tarihinde eski eşi Levent S. tarafından öldürülen Emine Baş’ın babası Sabri Uz’da böyle bir olayın yaşanmaması için toplanan gruba destek verdi.

“Kız çocuklarından bir farkı olmadığı öğretilmeli erkek çocuğuna”

Açıklamalarda bulunan Özlem Sade; “Duyarsız kaldıkça dayak, tecavüz, cinayetler çoğalmakta. burada bulunma sebebimizi biliyorsunuz. Özellikle son yıllarda yaşanan kadına şiddete dikkat çekmek ve farkındalık için burada toplanmış bulunmaktayız. İçimden nehirler akıyor bu konuda ama düğüm, düğüm boğazlarım. Size sadece şundan bahsedeceğim. 3 kızım var Allah ömürlerini versin. Eğer bir oğlum olsaydı ona ilk öğreteceğim şey erkekliğin bir üstünlük göstergesi olmadığıdır. Daha çocukken erkekliğin bir üstünlük olduğu öğretiliyor çocuklara. O bilinçle büyüyorlar. Cinsiyetçiliğin temelleri atılmış oluyor böylece. Kız çocuklarından bir farkı olmadığı öğretilmeli erkek çocuğuna.” dedi.

Bilecik Emine Bulut ve Emine Bulutlar için bir araya geldi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin