Bilecik CHP’de 3 Milletvekili Adayı Neden Disipline Sevk Edildi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İl Başkanı M. Metin Yaşar, Belediye Meclis Üyesi  Dt. Ali Olcay ile  Av.Faik Akarkarasu ve  Av. Ali Çağatay Karaahmet’in Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi hakkında konuştu.

Bilecik Arena Programı’na katılan İl Başkanı  Yaşar, Yarın Gazetesi temsilcisi Cafer Elmas, Bilecik Olay Haber temsilcisi İbrahim Rafet Sünetçi, Değişim Gazetesi temsilcisi Harun Kaymaz, Haber228 Temsilcisi Uğur Baklacı ile 11 Haber temsilcisi Erhan Toka’nın sorularını yanıtladı.

“YARGI YOLU HERKESE AÇIK”

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde oldukça konuşulan ve kamuoyu tarafından da merak edilen Belediye Meclis Üyesi Ali Olcay’ın parti kararlarına uymadığı gerekçesiyle disipline verilmesi noktasında konuşan İl Başkanı Yaşar, “Adli makamlar herekse açık yargı ama sonuçta en üst organımız bizim yüksek Disiplin Kurulu bunu onamış” dedi.

“KENDİSİNE GEREKLİ İKAZLARIMI YAPTIM”

Belediye Meclis Üyesi Ali Olcay ile konu hakkında birçok görüşme yaptığını dile getiren CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Belediye Başkanı Semih Şahin ile de bu konuya ilişkin herhangi bir görüşmesi olmadığını dile getirerek, “Semih Şahin ile bunun değerlendirmesini yapmadım ama Ali Olcay’la çok yaptım. Sonuçta kendisine gerekli ikazlarımı yaptım, telkinlerde bulundum, evet belki bir takım sıkıntılar duymuş olabilirsin ama bu senin parti disiplinine, grup kararına uymamanı gerektirmez, sen bu sıkıntılarını başka yerlerde gidermelisin dedim” ifadelerine yer verdi.

“BANA BELGE GETİRİN KARDEŞİM”

Ali Olcay’ın son derece haksız olduğunu söyleyen İl Başkanı Yaşar, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Son derece haksız ben İl Başkanıyım herkese diyorum, Ali Olcay’ın dediği gibi suçlamalar var Belediye Başkanı ile ilgili, bana belge getirin kardeşim, bana belge bulun böyle söylentilerle gelmeyin varsa öyle bir belge önce İl Başkanı olarak gereğini ben yaparım. Bunu Ali’ye de dedim, kulaktan dolma bilgilerle o şunu yapıyormuş, bu bunu yapıyormuş herkes der ama yani burada bir belgeniz var mı elinizde yok o halde nasıl suçlarsın sen insanları, o da bir yanlış.”

“O DA AYNI ŞEKİLDE UYARI CEZASI ALDI”

Sosyal medya paylaşımları ile disipline sevk edilen Av. Faik Akarkarasu ve  Ali Çağatay Karaahmet hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Yaşar, Faik Akarkarasu’nun disiplin sürecine ilişkin, “o da aynı şekilde uyarı cezası aldı onun cezası bitti” dedi.

“ÇAĞATAY KARAAHMET’İ DE DİSİPLİNE VERDİM”

Av.  Ali Çağatay Karaahmet’in disipline sevkedilmesi hakkında parti disiplinine vurgu yapan Başkan Yaşar, “ben bu partide İl Başkanlığı yapmış Çağatay Karaahmet’i de disipline verdim parti disiplinini bozucu davranışlarından dolayı bakın duygusallıkla görevi karıştırmayalım birbirine” ifadelerine yerdi.

YAŞAR TÜZÜN’ÜN 2.SIRA ADAYLARI OLMUŞLARDI

Diğer yandan disiplin kuruluna sevk edilen Belediye Meclis üyesi Dt.Ali Olcay 2011 genel seçimlerinde, Av.Ali Çağatay Karaahmet 2015 genel seçimlerinde, Av.Faik Akarkarasu’nun ise 2018 genel seçimlerinde  Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 2.sırasında Milletvekili adayı  olarak seçimlere girdikleri de biliniyor.

Bilecik CHP’de 3 Milletvekili Adayı Neden Disipline Sevk Edildi?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin